Cuișoarele sunt condimentele care dau o aromă specială mâncărurilor, dar ele sunt excelente și pentru a preveni și trata numeroase afecțiuni. De la vindecarea durerilor în gât, până la tratarea răcelilor ușoare, cuișoarele sunt leacuri naturale cu adevărat eficiente.
Cuișoarele au proprietăți antimicrobiene, prevenind astfel dezvoltarea bacteriilor care cauzează crampe abdominale și diaree, potrivit clickpentrufemei.ro.
CITESTE SI: Trucuri in bucătărie: În ce mâncăruri să foloseşti şofranul, nucşoara, scorţişoara şi cuişoarele
Un remediu simplu pentru diabetici este de a ține 6-8 cuișoare timp de 15 minute într-un pahar cu apă pe care trebuie să-l bea în fiecare dimineață, după micul dejun.
Extractul de cuișoare îmbunătățește sănătatea oaselor și s-a dovedit că acesta ajută în tratarea osteoporozei.
Uleiul de cuișoare ajută la tratarea durerilor provocate de artrită. De asemenea, și o alifie din ulei de cuișoare aplicată pe locul dureros ajută la calmarea durerii. Cuișoarele sunt un remediu utilizat încă din antichitate pentru tratarea artritei.
Și pentru durerile dentare acestea au un efect calmant. Dacă te doare un dinte, pune un cuișor pe el și, vei vedea, durerea este ameliorată.
CITEȘTE ȘI: Condimente exotice pentru menținerea sănătății și a greutăţii/ TOP 10
Uleiul esențial de cuișoare ajută la creșterea producției de suc gastric, care previne distrugerea pereților stomacului sub influența acizilor digestivi.
Fă o pastă din cuișoare și aplic-o pe răni sau zone inflamate ale corpului. Potrivit științei ayurvedice, această pastă contribuie la uciderea bacteriilor și previne inflamarea rănilor.