X

Cum poţi afla bolile apropiaţilor: Studiul care te ajută să scapi de probleme

Te-ai temut că poţi lua o boală periculoasă fără să îţi dai seama? Ai încercat să nu pui mâna în locuri care te pot îmbolnăvi precum barele din autobuze sau metrou? Ei bine, un studiu de ultimă oră ne spune cum ne putem feri de foarte multe boli.

Bolile au miros. Uite cum le poti detecta la cei din jur. Da, ai citit bine, bolile au miros, chiar daca ne vine greu sa credem asta, mai ales in situatiile in care nu vorbim de leziuni de suprafata, care sa fie evidente si sa presupuna infectie, conform divahair.ro. Capacitatea extraordinara a oamenilor de a folosi mirosul si viziunea pentru a detecta si a evita persoanele bolnave este, se pare, mai dezvoltata decat se credea, conform unui nou studiu publicat recent in Proceedings of the National Academy of Sciences.

CUM să te simţi în largul tău în timpul partidei de sex

„Ucigaşul” ascuns în dormitor. Cel mai PERICULOS tip de sex!

Ai un partener LENEȘ? IATĂ care sunt poziţiile care îl vor satisface

Pentru a declansa simptome specifice bolii, cercetatorii au injectat voluntarilor bacterii inofensive. Un alt grup de voluntari a fost supus unui test care presupunea scanari cerebrale in timp ce acestora li se derulau, vizual, anumite imagini. Cel de-al treilea grup, acela al oamenilor sanatosi, a fost rugat sa depisteze persoanele bolnave – din cele doua grupuri – si sa identifice cateva dintre cele pe care le considera amuzante si alaturi de care ar vrea sa petreaca timp.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro