X

Mulţi oameni folosesc picăturile de ochi GREŞIT – Cum te asiguri că au efectul dorit

Există multe tipuri de picături pentru ochi, iar folosirea acestora poate fi o adevărată provocare. Dar, dacă ții cont de câteva recomandări, o să fii mai confortabil cu întregul proces. Momentul și dozarea picăturilor oculare pot fi importante pentru tratamentul pe care-l urmezi.

Indiferent dacă utilizezi picături pentru glaucom, ochi uscați, infecții sau alergii, trebuie să le utilizezi corect pentru a obține beneficiile dorite.

Care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi când folosești picături de ochi:

CITEȘTE ȘI: Mare atenţie! Ce să faci dacă ți-a intrat ceva în ochi

După ce ai pus picăturile de ochi:

O metodă alternativă pentru a pune picături de ochi

Pentru unii oameni, poate fi foarte dificil să-și pună picături de ochi folosind metoda standard. Aceștia, cât și copiii e posibil să nu-și poată țină ochii deschiși. Această metodă alternativă poate funcționa mai bine pentru aceștia:

Când trebuie să folosești picături de ochi, ține cont și de aceste recomandări:

Este firesc ca atunci când aplici picături de ochi să te confrunți cu arsuri sau înțepături. De regulă, nu ar trebui să te îngrijorezi în privința asta. Dacă disconfortul nu dispare în 10- 15 minute sau dacă continuă să se înrăutățească, ia legătura de urgență cu medicul tău oftalmolog. Trebuie să faci asta și dacă ți se umflă ochii după ce folosești picăturile pentru ochi.

CITEȘTE ȘI: Semne că ai probleme cu ochii. Simptomele care trebuie să te trimită urgent la medic

Când sunt recomandate picăturile oculare lubrifiante

Picăturile oculare lubrifiante – numite și lacrimi artificiale – hidratează și lubrifiază suprafața oculară. Majoritatea picăturilor oculare lubrifiante ameliorează pe termen lung disconfortul cauzat de:

Picăturile oculare lubrifiante sunt în general sigure pentru a fi utilizate ori de câte ori este nevoie, dacă nu au conservanți. Picăturile de ochi cu conservanți au substanțe chimice concepute pentru a împiedica bacteriile să crească în flacoane odată ce acestea sunt deschise.

Lacrimile artificiale pot avea efecte secundare, cum ar fi vederea încețoșată. De asemenea, este posibil să ai o reacție alergică la anumite ingrediente din compoziția acestora. Simptomele alergiei pot include mâncărime, probleme de respirație, amețeli sau senzație de rău. Dacă observi simptome de genul acesta, nu mai folosi picăturile oculare și consultă imediat un medic.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro