O rețetă delicioasă și sănătoasă, perfectă pentru temperaturile ridicate de afară. Se poate servi rece sau caldă, iar ștevia are extrem de multe beneficii pentru sănătate.
3 legături ștevie
1 ardei gras
1 ceapă
2 cartofi
2 morcovi
1 țelină mică
zeama de la 1 lămâie
2 ouă
smântână, după gust
sare
piper
CITEȘTE ȘI: Simplu şi delicios: Cum să prepari acasă cea mai bună ciorbă rădăuțeană/ REŢETĂ
Speli ștevia în mai multe ape, apoi o toci împreună cu celelalte legume. Cureți cartofii și îi tai cubulețe. Într-o tigaie, călești ceapa, apoi o amesteci cu țelina, morcovii și ardeiul 1 minut.
Pui apă la fiert într-o oală. Adaugi cartofii. Când cartofii sunt aproape fierți, amesteci cu ștevia și legumele călite. Potrivești gustul cu sare și piper. Spre final, adaugi zeama de lămâie.
CITEȘTE ȘI: Cea mai bună tocăniţă cu roşii: Metoda specială de preparare/ REŢETĂ
Ouăle le fierbi sau le bați bine și le pui în supă cât este încă pe foc. Amesteci până când se desprind în fâșii. Servești cu smântână, recomandă thespruceeats.com.