X

Redescoperă gustul copilăriei cu această rețetă de budincă cremoasă cu orez, vanilie și scorțișoară

Poţi reinventa clasica reţetă de orez cu lapte. Budinca cremoasă de orez, cu vanilie şi scorţişoară, o pregăteşti la cuptor şi poate deveni desertul tău preferat!

Ingrediente

CITEȘTE ȘI: Cei mai cunoscuți bucătari din lume se destăinuie: Ce mâncăruri preferă la ei acasă

Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul la 150 de grade Celsius.

Speli orezul de mai multe ori până ce apa devine limpede. Ungi o tavă de cuptor din sticlă cu unt topit, apoi adaugi orezul, zahărul, smântâna şi torni peste ele laptele şi vanilia. Amesteci întreaga compoziţie, apoi presari scorţişoară, scrie clickpoftabuna.ro.

CITEȘTE ȘI: Cum congelezi pâinea ca să rămână PROASPĂTĂ până la 6 luni

Acoperi tava cu folie de aluminiu şi o aşezi pe raftul din mijloc al cuptorului. După 45-50 de minute, dai la o parte folia şi o mai laşi la cuptor încă o jumătate de oră sau încă o oră până se rumeneşte deasupra, iar budinca mai “zvâcneşte” doar în mijlocul ei.

Poftă bună!

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro