O femeie puternică, urmaş la şefia Casei Regale a României (jure sanguinis) şi Principesă de Hohenzollern (ad personam), precum şi Custode al Coroanei României, Alteţa Sa Regală a rememorat, în cadrul unui interviu acordat acum câțiva ani Oliviei Steer, întâmplări dure din copilărie, primul contact cu România, dar şi clipele fericite trăite la o fermă din Marea Britanie, unde însuşi Regele Mihai al României îngrijea animalele.
La momentul realizării acestui interviu pentru apropotv.ro, Alteţa Sa Regală, Principesa Margareta a României lansase de curând o „Carte regală de bucate” care a avut un succes fantastic la public. Alteţa Sa Regală a invitat-o pe Olivia Steer în bucătăria de la Palatul Elisabeta unde a gătit o delicioasă tartă cu fructe.
CITEȘTE ȘI: Regele Mihai avea o prăjitură preferată. Cum se numeşte şi care e reţeta
Tartă de lămâie ” Simeon II”/pentru 8 persoane (primită de la regele Bulgariei, Simeon al II-lea)
BLATUL- 250 de grame de biscuiţi simpli, 125 de grame de unt
UMPLUTURA- 4 gălbenuşuri de ou, 400 ml lapte condensat, 200 ml zeamă de lamaie
BEZEAUA-4 albuşuri de ou, 200 gr zahăr tos.
Blatul – sfărâmaţi biscuiţii şi îi amestecaţi cu unt (la teperatura camerei) până obţineţi o compoziţie omogenă. Pe fundul unei tăvi demontabile, întindeţi blatul apoi presaţi-l pentru a-l face compact. Opţional, îl puteţi coace timp de 5-10 minunte în cuptor la 180 de grade.
CITEȘTE ȘI: Un psiholog a analizat comportamentul fostului principe Nicolae: Ce ascunde nepotul Regelui Mihai
Crema -bateţi gălbenușurile, adaugaţi laptele condensat şi zeama de lămâie. Amestecaţi până la obţinerea unei creme omogene. Turnaţi crema deasupra blatului de biscuit.
Bezeaua – băteţi albuşurile spumă şi adăugaţi zahărul, puţin câte puţin până se dizolvă complet. Puneţi albuşul bătut spuma într-un cornet şi decoraţi tarta. Introduceţi tarta în cuptor şi coaceţi la 180 de grade timp de 35 de minute până bezeaua devine aurie.
Se serveşte imediat sau la temperatura camerei.