LIFESTYLE

Un psiholog a analizat comportamentul fostului principe Nicolae: Ce ascunde nepotul Regelui Mihai

Fostul Principe Nicolae a resimțit din plin pierderea bunicului său, regele Mihai. Pentru toți cei care au urmărit înmormântarea regelui, suferința fostului Principe a fost evidentă cu ochiul liber. În momentul în care familia regală ieşea din necropola regală, locul unde a fost înmormântat Mihai I, Nicolae plângea şi era copleşit de durerea enormă, poate chiar mai mare decât a mătuşii sale Margareta. Psihologul Mihaela Săhlean a vorbit, la Realitatea TV, despre suferinţa nepotului Regelui.

Principele Nicolae este cel care şi-a dat voie cel mai mult unor manifestări emoţionale. Ne explicăm acest lucru şi prin vârsta faţă de ceilalţi membri ai Casei Regale şi prin neîmpăcarea cu gândul că nu a mai putut avea un contact direct cu bunicul său. Este o durere exprimată puternic emoţional, exact aşa cum se poate observa din imagini”, spune psihologul.

CITEȘTE ȘI: Regele Mihai avea o prăjitură preferată. Cum se numeşte şi care e reţeta

BOALA care l-a răpus pe Regele Mihai. Cum se manifestă și cât de dureroasă este

Mihaela Săhlean a analizat şi apariţia Principesei Margareta: „La Principesa Margareta, ceea ce am putut observa este durerea, genul acela de durere care anesteziază foarte mult. Nu avem un barometru al durerii universal. Barometrul durerii este unul individual. Este o durere care pietrifică, o durere pietrificată. Un sentiment ciudat al împărţirii timpului. Este şi acolo prezentă, este şi în alţi timpi în care mintea te face să te plasezi, în momentele pe care le-ai petrecut alături de tatăl său. Rămân acele amintiri, acele sfaturi, acele conversaţii. Rămân permanent în mintea şi inima ta. În asemenea momente, ai sentimentul că timpul se împarte în tine. Că eşti şi prezent acolo, şi prezent în alte momente pe care nu vrei să le consideri că s-au dus, că nu mai sunt”.

CITEȘTE ȘI: Cum arată CIFRUL REGAL al Regelui Mihai I al României și la ce folosește

Cu cât vor SĂ CREASCĂ chiria pentru Castelul Peleș! Suma uriașă pe care ar cere-o statului român Custodele Casei Regale

Şi pentru Principele Duda este un moment dificil. Gândiţi-vă că este în mod cert o despărţire grea de un om care i-a marcat întreaga existenţă, care i-a oferit nişte perspective complexe de a vedea viaţa însăşi. Va rămâne cu amprenta aceasta, că l-a cunoscut, cu totul altfel, pe cel care a fost şi va rămâne Regele Mihai”, mai spune psihologul.

Comentarii: