X

Sfaturi de 1 Mai: Cum poţi preveni indigestia FĂRĂ să renunţi la mici

Cel mai savuros preparat din meniul acestei zile, micii sunt nelipsiţi de pe masa românilor cu ocazia zilei de 1 Mai. Cu toate acestea, nutriţioniştii precizează că mititeii sunt bogaţi în lipide saturate de origine animală, cunoscute sub denumirea de grăsimi „rele”, mai ales că au în compoziţia lor slănină. În plus, se recomandă evitarea cumpărării micilor din comerţ, deoarece aceştia au un conţinut ridicat de E-uri.

Deși pare incredibil, micii au mai puține calorii decât un hamburger

Deşi am fi tentaţi să credem că micii fac parte din categoria preparatelor de tip fast-food, specialiştii în nutriţie precizează că, spre deosebire de un preparat clasic al fast-food-ului, precum hamburgerul, mititeii au un conţinut relativ scăzut de kilocalorii.

TRENDS 2017 / Modele de ochelari de vedere pentru EL

Ochelarii de VEDERE pentru primăvara-vara 2017/ Pentru EA

Astfel, un hamburger poate avea până la 800 de kilocalorii, în timp ce 100 de grame de mici au în jur de 200 de kilocalorii. Un alt aspect destul de important este faptul că un mic are, de regulă, în jur de 20 de grame, astfel că numărul kilocaloriilor este destul de scăzut, comparativ cu cel al unui preparat de tip fast-food.

Felul în care preparăm mititeii este însă cel mai important

Carnea poate deveni extrem de periculoasă pentru organism, mai ales dacă grăsimea, care se scurge, intră în contact cu focul. Potrivit experţilor, fumul degajat emană substanţe cancerigene şi, astfel, sănătatea noastră este pusă în pericol.

MITURI despre ceea ce îşi doresc BĂRBAȚII în dormitor

Genialele zodiacului! Cele trei zodii de femei cu o inteligenţă sclipitoare

Astfel, nutriţioniştii recomandă ca frigerea micilor să se facă rapid, stingând imediat flăcările ce apar prin aprinderea grăsimii. Pentru a preveni eventualele efecte negative asupra sănătăţii, de preferat sunt grătarele cu rocă vulcanică sau curenţii calzi de aer, fără flacără directă, cu rezistenţe electrice. Citești AICI mai multe trucuri pentru a avea un grătar sănătos!

Muștarul, ingredientul minune!

Un mare avantaj al micilor este faptul că aceştia sunt mâncaţi cu muştar. Acesta împiedică formarea compuşilor cancerigeni în organism. În plus, muştarul stimulează digestia, mai ales că micii sunt totuşi o carne grasă. Cu toate acestea, micii trebuie mâncaţi cu moderaţie, deoarece riscul apariţiei indigestiilor este destul de ridicat. Vezi AICI cum poți scăpa RAPID de INDIGESTIE!

Cardiacii, persoanele bolnave de afecţiuni hepato-renale, dislipidemie, hipertrigliceridemie, afecţiuni gastrointestinale, supraponderalii şi obezii doar vor gusta din acest preparat.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro