SANATATE

3 obiceiuri matinale care fac rău inimii și glicemiei tale

Foto: Pinterest.com

3 obiceiuri matinale care fac rău inimii și glicemiei tale. Unele obiceiuri de dimineață, chiar și cele care la prima vedere par sănătoase și inofensive, se dovedesc a fi foarte dăunătoare pentru inimă și pentru menținerea unui nivel sănătos al glicemiei.

Acest lucru este împărtășit de medicul rus Dr. Miriam Stoppard. Unul dintre aceste obiceiuri este exercițiul fizic.

3 obiceiuri matinale care fac rău inimii și glicemiei tale

Medicul consideră că a face exerciții fizice imediat după trezire nu este cea mai bună opțiune. Corpul este deshidratat și țesuturile nu se întind bine. Exercițiile de dimineață pot deteriora coloana vertebrală și pot solicita inima după trezire.

CITEȘTE ȘI: Ce să NU bei dimineața când ai probleme cu stomacul: Băturile cu un efect nociv asupra acestuia

Expertul mai sfătuiește să se evite o ceașcă de cafea sau un pahar de suc de portocale dimineața. Aceste băuturi cresc nivelul de zahăr din sânge. După trezire, procesele care controlează nivelul de insulină din sânge nu funcționează corespunzător. De aceea, primul lucru pe care medicul recomandă să îl faci dimineața este să iei un mic dejun consistent. Și abia apoi puteți bea băuturile preferate.

De ce este cafeaua pe stomacul gol rea?

Datorită compușilor organici prezenți în cafea, este stimulată secreția de suc gastric în stomac. Componenta sa principală este acidul clorhidric, care este agresiv pentru mucoasa gastrică. Cu toate acestea, mucusul produs de glande protejează în mod fiabil pereții stomacului de influențele agresive.

Prin urmare, la o persoană sănătoasă, cafeaua pe stomacul gol nu va dăuna stomacului. Dar în cazul gastritei, ulcerului peptic etc. funcția de protecție este întreruptă și cafeaua pe stomacul gol va dăuna.

Dimineața, organismul produce în mod activ așa-numitul hormon al stresului – cortizolul, vârful de producție al acestuia este la ora 8-9 și scade la ora 10-11. Cofeina promovează, de asemenea, producția de cortizol, iar o porție de cafea pe stomacul gol nu va face decât să crească efectul hormonului, ducând la iritabilitate excesivă, anxietate, apatie, creșterea tensiunii arteriale etc.

Dar o ceașcă de cafea va fi utilă atunci când există o scădere fiziologică a secreției acestui hormon.

CITEȘTE ȘI: Uită de cafea! Ce trebuie să faci în fiecare dimineaţă, timp de 10 minute, pentru a avea energie întreaga zi

„Persoanele cu predispoziție la diabet nu ar trebui să bea cafea pe stomacul gol. Oamenii de știință de la Universitatea din Bath (Marea Britanie) au realizat un experiment în care unui grup de participanți i s-a oferit cafea tare imediat după trezire, în timp ce altora li s-a oferit o băutură dulce la o jumătate de oră după micul dejun, după care s-a făcut un test de sânge pentru a determina nivelul de glucoză. S-a constatat că băutul cafelei pe stomacul gol dublează glicemia. Potrivit experților, pe termen lung, astfel de fluctuații pot duce la o toleranță deficitară a organismului la glucoză și la un risc crescut de apariție a diabetului”, mai spune expertul, potrivit actualno.com.

Comentarii: