NUTRITIE SANATATE

5 alimente care prelungesc viața femeilor, potrivit cardiologilor

5 alimente care prelungesc viața femeilor, potrivit cardiologilor. Cea mai bună alegere pentru a prelungi viața femeilor, potrivit cardiologului Samia Mora, este dieta mediteraneană, relatează The Sun.

Expertul indică și 5 alimente care trebuie să fie prezente în ea – somon, fructe de pădure, varză, nuci, iaurt.

5 alimentele care prelungesc viața femeilor

Dr. Maura subliniază că, pentru a-și menține sănătatea și longevitatea, femeile trebuie să includă în dieta lor multe fructe și legume, cereale integrale și pește. Ea a subliniat că această abordare a nutriției este cea care ajută la îmbunătățirea sănătății și la prelungirea vieții.

CITEȘTE ȘI: 8 alimente, pe care le consumăm în fiecare zi, care fac rău inimii

Potrivit Dr. Mora, urmarea unei diete mediteraneene reduce semnificativ riscul de moarte prematură. Această concluzie a fost făcută pe baza unui studiu de 25 de ani la care au participat peste 23.000 de femei sănătoase cu vârsta de peste 45 de ani.

Studiul a constatat că femeile care au respectat cu strictețe dieta au avut un risc de deces prematur redus cu aproximativ 23%, chiar și după ce au fost luați în considerare factori precum greutatea, înălțimea și obiceiurile nesănătoase, inclusiv consumul de alcool.

„Menținerea sănătății necesită o dietă variată și echilibrată. În cazul femeilor, anumite alimente au un efect deosebit de benefic asupra organismului”, spune specialistul.

Somon

„Somonul este bogat în grăsimi sănătoase care susțin sănătatea inimii, reduc inflamațiile și sprijină sănătatea creierului”, spune specialistul. Vitamina D conținută în somon este importantă pentru sănătatea oaselor și pentru sistemul imunitar.

Somonul este o sursă excelentă de proteine, care sunt esențiale pentru repararea și creșterea țesuturilor. „Încercați să includeți somon în dieta dumneavoastră cel puțin de două ori pe săptămână”, recomandă specialistul.

Fructe de pădure

„Fructele precum afinele, zmeura și căpșunile sunt bogate în antioxidanți care protejează celulele de daune și reduc inflamațiile. Acestea conțin vitamina C, care susține sistemul imunitar și îmbunătățește sănătatea pielii. Fructele sunt bogate în fibre, care favorizează o digestie sănătoasă și vă mențin senzația de sațietate. Adăugați fructe de pădure în iaurt, cereale sau mâncați-le ca o gustare ca atare”, spune expertul.

Varza kale

„Kale este bogată în vitaminele K, C și A, precum și în acid folic și fier, care sunt importante pentru sănătatea generală și pentru prevenirea anemiei. Kale conține antioxidanți care ajută la combaterea inflamațiilor și a bolilor cronice. Folosiți kale în salate, supe sau ca garnitură”, spune cardiologul.

Iaurt

„Iaurtul conține bacterii benefice care susțin sănătatea intestinelor și a sistemului imunitar. De asemenea, este bogat în calciu, care este esențial pentru sănătatea oaselor și prevenirea osteoporozei. Iaurtul este o sursă bună de proteine care ajută la repararea mușchilor și a țesuturilor.

Alegeți iaurt fără adaos de zahăr și adăugați fructe proaspete sau nuci pentru un plus de aromă și beneficii”, spune Dr. Maura.

CITEȘTE ȘI: Alimentele sănătoase care devin nocive dacă le consumi în cantități mari

Nuci

Expertul adaugă că nucile, cum ar fi migdalele, nucile și fisticul, sunt bogate în grăsimi mono- și polinesaturate, care sunt bune pentru inimă. Ele conțin proteine și fibre – componente care ajută la menținerea energiei și a sațietății pe tot parcursul zilei. „Mâncați o mână mică de nuci ca gustare sau adăugați-le în salate și cereale”, spune expertul.

Comentarii: