SANATATE

7 vitamine pe care fiecare femeie de peste 40 de ani ar trebui să le ia

7 vitamine pe care fiecare femeie de peste 40 de ani ar trebui să le ia. Nu este un secret că obiceiurile și strategiile de îngrijire personală trebuie să se schimbe odată cu înaintarea în vârstă. Incorporarea celor mai bune vitamine pentru femeile peste 40 de ani în rutina dvs. poate contribui semnificativ la menținerea sănătății.

Pe măsură ce îmbătrâniți, masa musculară începe să scadă, poate începe menopauza și riscul de boli cronice precum cancerul, bolile de inimă și diabetul de tip 2 începe să crească, ceea ce înseamnă că poate fi necesar să începeți să folosiți câteva „instrumente” noi din arsenalul dvs.

De fapt, una dintre cele mai bune modalități de a rămâne sănătoasă este să consumi suficiente vitamine și nutrienți adecvați. Alimentele integrale sunt de obicei o alegere mai bună decât suplimentele, deoarece sunt mai ușor de absorbit de organism.

Cu toate acestea, dacă urmezi o dietă specială sau ai anumite afecțiuni medicale, poți beneficia și de administrarea unui supliment. Cere medicului tău o abordare personalizată.

Vitamine esențiale de luat după vârsta de 40 de ani

Vitamina B12

Odată ce ai împlinit 40 de ani (și cu siguranță după 50), vitamina B12 ar trebui să fie în atenția ta. Este esențială pentru funcționarea normală a sângelui și a creierului. Și, deși copiii și tinerii pot obține vitamina B12 de care au nevoie din alimente — se găsește în carne și produse de origine animală, inclusiv pui, pește, lactate și ouă — vitamina B12 devine mai greu de absorbit pe măsură ce organismul îmbătrânește, de obicei începând cu vârsta de 50 de ani, deoarece nivelul acidului gastric scade.

CITEȘTE ȘI: 4 vitamine și minerale pe care nu ar trebui să le combini niciodată cu cafeaua

Calciu

Deși oasele noastre absorb cea mai mare parte din calciul de care au nevoie mai devreme în viață (de obicei înainte de vârsta de 30 de ani), acest nutrient joacă un rol important și în menținerea sănătății oaselor mai târziu în viață.

Este necesar pentru alte funcții esențiale ale organismului, cum ar fi contracțiile musculare, funcția nervoasă și cardiacă și alte reacții biochimice, potrivit NIH — iar dacă nu obțineți suficient calciu din alimentație, organismul dumneavoastră fură calciu din oase (și le slăbește).

Vitamina D

Vitamina D este deosebit de importantă după vârsta de 40 de ani, deoarece ajută la protejarea împotriva schimbărilor legate de vârstă care încep să apară. Deficitul de vitamina D a fost asociat cu afecțiuni precum diabetul, hipertensiunea arterială, scleroza multiplă și cancerul de sân și colorectal — toate acestea fiind mai probabile pe măsură ce îmbătrânim. Vitamina D este, de asemenea, esențială pentru ca organismul să absoarbă calciul.

Magneziu

Potrivit experților, o funcție cheie a magneziului este de a ajuta la reglarea tensiunii arteriale, ceea ce este deosebit de important pentru femeile peste 40 de ani, care sunt deja expuse riscului de hipertensiune arterială din cauza îmbătrânirii normale. Deficitul de magneziu a fost asociat cu boli de inimă, diabet și inflamații. De asemenea, ajută organismul să absoarbă calciul și joacă un rol important în funcționarea mușchilor, nervilor și inimii, precum și în controlul glicemiei.

Potasiu

Potasiul joacă un rol esențial în menținerea tensiunii arteriale sub control, indiferent de vârstă. Cu toate acestea, un exces de potasiu poate afecta tractul gastro-intestinal și inima și poate provoca aritmii cardiace potențial letale. Majoritatea oamenilor își pot satisface necesarul zilnic de potasiu (2.600 mg pentru femei și 3.400 mg pentru bărbați) printr-o dietă variată și sănătoasă, care include banane, cartofi dulci, mangold, fasole și linte.

Acizi grași omega-3

Deși nu sunt vitamine în sensul strict al cuvântului, acizii grași omega-3 merită totuși un loc pe această listă datorită numeroaselor beneficii pentru sănătate, în special pentru că ajută la contracararea unor schimbări negative care apar odată cu vârsta, cum ar fi riscul crescut de boli de inimă și declinul cognitiv. Deși puteți obține omega-3 din alimente precum pește, nuci, semințe de in și legume cu frunze verzi, administrarea unui supliment este o modalitate bună de a vă asigura că primiți o cantitate suficientă.

CITEȘTE ȘI: Nutriționist Mihaela Bilic dezvăluie: Combinația magică de vitamine care te ajută să ai o sănătate de fier

Probiotice

Probioticele nu sunt, din punct de vedere tehnic, vitamine sau minerale, dar sunt esențiale pentru femeile peste 40 de ani. Dovezi din ce în ce mai numeroase sugerează că probioticele joacă un rol important în menținerea sănătății intestinale și în pierderea în greutate, și chiar în reducerea riscului de boli cardiace și diabet — toate acestea fiind deosebit de importante în jurul vârstei de 40 de ani, când masa musculară începe să scadă, facilitând creșterea în greutate și dezvoltarea rezistenței la insulină.

Suplimentele alimentare sunt produse destinate să completeze dieta. Ele nu sunt medicamente și nu sunt destinate tratării, diagnosticării, ameliorării, prevenirii sau vindecării bolilor. Aveți grijă când luați suplimente alimentare dacă sunteți gravidă sau alăptați. De asemenea, aveți grijă când dați suplimente unui copil, cu excepția cazului în care acestea sunt recomandate de medicul său.

Comentarii: