NUTRITIE SANATATE

Persoanele cu această boală NU ar trebui să mănânce ouă de Paște

digi24.ro

Persoanele cu această boală NU ar trebui să mănânce ouă și brânză de vaci de Paște. Ouăle și cozonacii sunt o parte invariabilă a mesei de Paște. Dar, în prezența unei anumite boli, acestea trebuie excluse din alimentație.

Acest lucru este împărtășit de endocrinologul Dr. Elizaveta Kardapoltseva.

Persoanele cu această boală nu ar trebui să mănânce ouă

Doctorul Kardapoltseva informează că persoanele cu un ficat bolnav ar trebui să controleze strict prezența unui astfel de produs ca ouăle în dietă, scrie actualno.com. Utilizarea lor zilnică este permisă numai dacă ficatul este sănătos, deoarece în acest caz organul ajută organismul să proceseze eficient grăsimile și să mențină un nivel normal de lipide în sânge.

CITEȘTE ȘI: Câte ouă putem consuma de Paște? Medicii răspund

Un ficat slăbit nu poate face față acestei sarcini.

Persoanele cu boli de ficat și diabet

„Persoanele cu boli de ficat ar trebui să nu mai mănânce ouă de Paște”, a declarat Elizaveta Kardapoltseva. Comentând utilizarea unei alte delicatese de Paște – cozonaci – medicul a reamintit că acestea conțin carbohidrați rapizi care sunt absorbiți de organism într-un timp scurt și contribuie la o creștere bruscă a nivelului de zahăr din sânge, precum și la o depunere mai activă a grăsimilor în organism.

CITEȘTE ȘI: Mai poți consuma ouăle fierte și a treia zi de Paște? Când îți pui sănătatea în pericol

În acest caz, nu numai persoanele cu afecțiuni hepatice, ci și persoanele cu diabet ar trebui să se abțină de la consumul lor. Pentru cei care sunt supraponderali și obezi, consumul de cozonaci nu este, de asemenea, recomandat.

Comentarii: