6 alimente care au mai multă vitamina C decât o portocală. Portocalele nu sunt singurele alimente bogate în vitamina C. Iată alte șase alimente care conțin și mai multă din această vitamină importantă.
Când vine vorba de a obține suficientă vitamina C , portocalele sunt o sursă de top. Și cu 70 de miligrame de vitamina C într-o portocală de mărime medie, conform USDA, o portocală este aproape tot ce aveți nevoie pentru a vă îndeplini necesarul zilnic (conform National Institutes of Health, aportul zilnic recomandat de vitamina C este de 75 mg pentru femei și 90 mg pentru bărbați).
Vitamina C este importantă pentru sinteza colagenului, vă menține sistemul imunitar sănătos, combate radicalii liberi din organism și crește absorbția fierului pentru vegetarieni și vegani. Majoritatea dintre noi consumăm zilnic suficientă vitamina C și nu suntem expuși riscului de deficiență de vitamina C. Dar atunci când căutați alte modalități de a obține acest nutrient esențial în dieta dumneavoastră, iată șase alimente care au mai multă vitamina C decât o portocală.
CITEȘTE ȘI: Alimentele care îți stimulează memoria: Cresc capacitatea creierului de a se concentra
6 alimente care au mai multă vitamina C decât o portocală
Broccoli
Când oamenii se gândesc la vitamina C, primul lucru care probabil le vine în minte sunt citricele. Așa că poate fi surprinzător să auziți că unele legume au chiar mai multă vitamina C decât o portocală. Potrivit USDA, 1 cană de broccoli tocat are 81 mg de vitamina C.
Kiwi
Există o mulțime de fructe care s-ar putea să nu fie pe radarul dvs. care sunt pline de tone de vitamina C. De exemplu, o porție de kiwi – ceea ce înseamnă doi kiwi – oferă 137 mg de vitamina C, potrivit USDA.
Deși puteți mânca pielea unui kiwi (spălați-o mai întâi), majoritatea oamenilor preferă să o îndepărteze înainte de a mânca. Ne place kiwi în smoothie-ul nostru cu fructul pasiunii, salata de fructe verzi și kiwi cu fistic și ciocolată.
Ardei
Fie că aveți de-a face cu soiuri roșii, portocalii, galbene sau verzi, ardeii au mai mult decât suficientă vitamina C pentru a vă satisface nevoile zilnice. Potrivit USDA, o porție de aproximativ (3/4 dintr-un ardei gras mare) de ardei gras verde crud are 80 mg de vitamina C, în timp ce aceeași cantitate de ardei gras galben are 184 mg, ardeiul gras roșu are 142 mg, iar ardeiul gras portocaliu furnizează 158 mg de vitamina C.
Dacă nu vă puteți imagina mușcând dintr-un ardei ca dintr-un măr, încercați să-l feliați și să-l înmuiați în humusul clasic sau să-l folosiți pentru o salată de ardei prăjit cu mozzarella și busuioc.
Guava
Acest fruct adesea trecut cu vederea este incredibil de nutritiv! Potrivit USDA, guava are doar 37 de calorii, 8 grame de carbohidrați, 3 grame de fibre și 125 mg de vitamina C per fruct. Asigurați-vă că mâncați coaja, deoarece aici se găsește cea mai mare parte a vitaminei C.
Dacă nu ați mâncat niciodată guava, unii spun că are un gust asemănător cu cel al unei căpșuni și al unei pere. Nouă ne place să mâncăm fructul întreg ca atare sau să îl tăiem și să îl adăugăm la o salată de fructe. De asemenea, puteți cumpăra piure de guava pentru a-l folosi în rețete.
Ananas
Conform USDA, o ceașcă de ananas proaspăt, tăiat cubulețe, conține 79 mg de vitamina C – exact ceea ce ai nevoie pentru a da un mic impuls sistemului tău imunitar! Acestea fiind spuse, este important să rețineți că ananasul conservat conține mai puțină vitamina C decât ananasul crud. Conform USDA, o cană de ananas conservat tăiat cubulețe conține doar 17 mg de vitamina C per cană.
În afară de vitamina C, ananasul ajută, de asemenea, la construirea unor oase mai puternice și vă menține tractul gastro-intestinal în mișcare. Cu toate beneficiile sale minunate pentru sănătate, este perfect pentru a fi savurat într-o varietate de moduri – inclusiv acest smoothie de ananas cu căpșuni sau salata de ananas cu avocado.
CITEȘTE ȘI: Trei alimente care scad riscul de a face accident vascular cerebral: Consumă cel puțin unul zilnic
Papaya
Un alt fruct tropical, papaya, este foarte asemănător în textură cu mango. Potrivit USDA, 1 cană de papaya tăiată cubulețe are 88 mg de vitamina C.
Papaya a fost asociată cu unele beneficii impresionante pentru sănătate, inclusiv stimularea sistemului imunitar, combaterea cancerului, reducerea inflamației și îmbunătățirea digestiei. Tăiați-o în cuburi mici și savurați-o cu puțin suc de lime proaspăt stors.
Comentarii:









