NUTRITIE SANATATE

Cea mai simplă rețetă de orez cu lapte

clickpoftabuna.ro

Se prepară atât de simplu și ușor, încât poate fi la îndemâna oricui să pregătească diverse rețete delicioase și aromate de orez cu lapte.

De asemenea, orezul cu lapte este un preparat foarte versatil, popular în cele mai multe colțuri ale lumii, sub diferite forme.

De la orezul cu lapte cremos, cu cocos, scorțișoară, migdale, ciocolată, mere caramelizate sau stafide, acesta își menține un loc special în topul deserturilor preferate atât de către adulți, cât și de către cei mici.

În cazul în care vrei să prepari o rețetă dietetică, îndulcitorii sunt foarte potriviți în acest sens.

CITEȘTE ȘI: 5 deserturi rapide despre care nu știai că se prepară atât de ușor – Exquis

Cea mai simplă rețetă de orez cu lapte

Ingrediente:

  • 200 g orez
  • 400 ml apă
  • 400 ml lapte
  • Un praf de sare
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 100 g zahăr
  • Opțional scorțișoară/coajă de portocală/cocos

CITEȘTE ȘI: Delicioasa prăjitură cu brânză de vaci și coacăze – Exquis

Cea mai simplă rețetă de orez cu lapte

Mod de preparare:

Într-o oală de gătit se adaugă apa, orezul și sarea.

Toate aceste ingrediente trebuie să se fiarbă, până în momentul în care orezul va absorbi apa în totalitate.

În continuare este necesar ca laptele să fie adăugat, iar orezul să își continue procesul de fierbere.

Apoi urmează ca focul să fie redus și să se continue pregătirea rețetei de orez cu lapte la foc cât mai mic.

Este recomandat să se amestece frecvent pentru că orezul se poate prinde pe suprafața oalei de gătit.

După ce ai observat că orezul s-a umflat suficient, poți începe să adaugi atât zahărul sau îndulcitorii, cât și esența de vanilie, pentru un plus de aromă special.

Gătirea orezului va continua până când acesta capătă o textură moale, cu miez destul de crocant.

În momentul în care ai obținut aceste rezultate, va trebui să oprești focul și să acoperi oala de gătit cu un capac.

Înainte de a-l servi, trebuie să-l mai lași în oală timp de aproximativ un sfert de oră, pentru ca acesta să absoarbă lichidul și să devină cremos.

Comentarii: