Cinci alimente și băuturi calde care îmbunătățesc digestia. Chiar dacă alimentele crude te fac să te simți incredibil de energic și minunat, uneori corpul tău are nevoie de alimente calde, și există un motiv pentru asta. Alimentele reci încetinesc puțin procesul digestiv, chiar dacă fructele și legumele crude conțin mai multe enzime decât legumele gătite. Este important să ne amintim că enzimele nu sunt singura piesă din puzzle-ul digestiei – echilibrul este.
Desigur, alimentele crude și beneficiile lor sunt importante, dar echilibrul temperaturilor din alimente poate avea, de asemenea, un impact imens asupra sănătății generale a tractului gastrointestinal. Alimentele calde sunt ca o lumină verde pentru sistemul digestiv și permit fluidelor să treacă mai ușor.
Acesta este unul dintre motivele pentru care cafeaua și ceaiul, împreună cu apa caldă cu lămâie dimineața, sunt bune pentru digestie. Alimentele calde deschid canalele corpului și, deși avem nevoie de un echilibru între alimentele gătite și cele crude, alimentele calde sunt un prieten, nu un dușman, pentru sistemul digestiv.
Iată câteva alimente și băuturi pe care să vă concentrați și care vor calma digestia și vor încălzi corpul pentru ca lucrurile să se miște și să curgă în modul preferat.
CITEȘTE ȘI: Cum să nu mai suferi de indigestie: Alimentele care hrănesc bacteriile benefice din intestinul tău
Cinci alimente și băuturi calde care îmbunătățesc digestia
Ceai cald de ghimbir
Ceaiul de ghimbir este un aliment clasic care este uimitor pentru digestie. Nu numai că calmează inflamația, dar ameliorează și greața, ușurează crampele și încălzește procesul digestiv pentru a ajuta la digestia altor alimente.
Dacă preferați alimentele mai reci, beți cel puțin o ceașcă de ceai cald de ghimbir după masă. Acesta va ajuta la procesul digestiv general și va ajuta la echilibrarea nivelului de acid gastric pentru a asigura absorbția optimă a nutrienților, potrivit actualno.com.
Supa de cartofi
Supa de cartofi are două avantaje atunci când vine vorba de sănătatea tractului gastrointestinal: în primul rând, este plină de fibre solubile, care sunt ușor de digerat, mult mai mult decât fibrele insolubile din legume precum fasolea, tărâțele și porumbul, iar în al doilea rând, este un aliment cald și reconfortant pe care mintea ta îl acceptă în mod natural, ceea ce afectează digestia în moduri pe care nu le realizezi.
Supa de cartofi ajută la asigurarea regularității, calmează inflamațiile și, de asemenea, vă menține stomacul plin cu o cantitate mică, astfel încât să nu fiți tentați să mâncați în exces și să aveți arsuri la stomac mai târziu. Cartofii sunt, de asemenea, o sursă bună de potasiu, vitamina C și vitamine B, cum ar fi B6, care relaxează organismul și ajută la digestie.
Legume rădăcinoase fierte
Alături de supa de cartofi, vă puteți bucura și de legume rădăcinoase prăjite sau coapte. Acestea sunt delicioase preparate în acest fel și sunt destul de benefice pentru digestie (și ieftine). Legumele rădăcinoase prăjite, cum ar fi morcovii, cartofii (mov, dulci, roșii sau chiar albi), napii, sfecla, dovleacul, ceapa și chiar broccoli și conopida, cu puțin în plus, pot fi mese ușor digerabile pe care corpul și stomacul dumneavoastră le vor primi cu plăcere.
Aceste alimente sunt suficient de bogate în fibre pentru ca organismul tău să funcționeze normal, dar nu atât de mult încât să cauzeze probleme. Dacă aveți probleme cu stomacul, reduceți consumul de fasole și leguminoase doar pentru o zi sau două și mâncați în schimb mai multe legume rădăcinoase prăjite și legume simple. Veți fi surprinși cum aceste alimente vor face față la toate.
Verdețuri încălzite
Deși nu este ceva ce v-ați putea imagina ca fiind neapărat liniștitor, legumele verzi calde au un efect surprinzător de plăcut asupra stomacului. Frunzele verzi sunt, în primul rând, ușor de digerat, în al doilea rând, foarte alcaline pentru a calma inflamația și, în al treilea rând, pline de vitamine și minerale care sunt bune pentru întregul organism.
Evident, nu sunt foarte bune pentru stomac în stare crudă, dar gătite, sunt excelente mâncăruri reconfortante. Frunzele de sfeclă sărate sunt o opțiune deosebit de purificatoare, care este în continuare fragedă și hrănitoare, și au o aromă plăcută care este ușor de nuci, pământie și chiar ușor dulce, toate la un loc. Legumele verzi au o calitate amară naturală de care organismul are nevoie pentru echilibrul digestiv și bunăstarea generală.
CITEȘTE ȘI: Efectele pe care conopida le are asupra digestiei, a inimii și chiar asupra sănătății mentale
Fulgi de ovăz sau terci de orez
Dacă nu puteți tolera deloc legumele, indiferent cât de sănătoase și delicioase sunt, cerealele simple, ușor digerabile sunt soluția. Doar asigurați-vă că vă rezumați la cele care sunt sărace în fibre, în principal fibre solubile, și care nu provoacă prea multe probleme.
Orezul integral și fulgii de ovăz sunt alegerea perfectă și nu sunt la fel de dure pentru stomac ca tărâțele de grâu, secara, orzul sau chiar cerealele integrale precum quinoa. Ovăzul are un efect antiinflamator asupra organismului și este în cea mai mare parte fibră solubilă și furnizează nutrienți care hrănesc glandele suprarenale și sistemul nervos pentru a reduce stresul general asupra organismului.
Comentarii:









