Ce efect au strugurii asupra glicemei: Sunt ei buni pentru cei cu diabet? Este sezonul strugurilor, un fruct preferat al toamnei pentru mulți. Strugurii nu sunt doar delicioși, ci au și efecte benefice asupra sănătății.
Asociația Americană pentru Diabet recomandă persoanelor cu diabet să mănânce fructe proaspete! Iată cum să consumați struguri și să controlați glicemia.
Deși carbohidrații pot crește glicemia, organismul are totuși nevoie de acest macronutrient pentru a produce energie. Strugurii sunt o sursă excelentă de carbohidrați pentru persoanele cu diabet, deoarece au avantajul suplimentar de a fi bogați în micronutrienți benefici, precum minerale, vitamine și diverse substanțe fitochimice care combat bolile.
CITEȘTE ȘI: Patru moduri în care strugurii îți îmbunătățesc sănătatea
Deoarece strugurii conțin zahăr natural, aceștia pot satisface și pofta de dulce. Consumul acestui tip de „bomboane naturale” poate ajuta la reducerea poftei de alte surse de zahăr cu acțiune rapidă, cum ar fi cele din bomboanele gumate, acadelele și altele asemenea.
Persoanele cu diabet nu trebuie să evite fructele proaspete, nici măcar strugurii
Iată câteva moduri în care strugurii pot îmbunătăți sănătatea generală, precum și informații care vă vor liniști în privința temerilor că strugurii ar putea afecta negativ glicemia.
O singură avertizare: spre deosebire de alte fructe bogate în fibre, cum ar fi fructele de pădure, strugurii cresc glicemia, mai ales dacă sunt consumați pe stomacul gol sau fără alte alimente care conțin proteine sau grăsimi.
Protejează împotriva bolilor de inimă
Strugurii fac minuni pentru sănătatea cardiovasculară. Unele dintre ingredientele pe care le conțin îmbunătățesc reglarea tensiunii arteriale și reduc inflamația cauzată de dezechilibrele radicalilor liberi din organism, îmbunătățind circulația sângelui și protejând sistemul vascular.
Reduce riscul de a dezvolta diabet
Ingredientele din struguri îmbunătățesc semnificativ reglarea nivelului de zahăr din sânge prin accelerarea arderii carbohidraților. Un nivel bine reglat al zahărului din sânge reduce semnificativ riscul de diabet.
CITEȘTE ȘI: De ce oamenii din multe țări mănâncă struguri în ziua de Anul Nou
Prevenire excelentă a unor tipuri de cancer
Fructele bogate în antioxidanți, precum strugurii, s-au dovedit a avea un efect preventiv împotriva anumitor tipuri de cancer. Adică, rolul antioxidanților este de a proteja ADN-ul celulelor, de a reduce stresul oxidativ și de a atenua procesele din organism care afectează creșterea și dezvoltarea tumorilor.
Ajută la pierderea în greutate
Contrar credinței populare că sunt bogate în calorii, aceste dulciuri au un indice glicemic scăzut. O cană de struguri are doar 100 de calorii.
Comentarii:









