SANATATE

Important pentru sănătatea ta: Ce se întâmplă dacă înlocuieşti sarea obişnuită cu sare roz de Himalaya

ciao.ro

Sarea roz de Himalaya, care provine de pe cei mai înalți munți ai lumii, este o sursă excelentă de minerale și se pare că este mai sănătoasă decât sarea de masă albită și procesată. Iată care sunt beneficiile ei pentru sănătate!

Poate reduce tensiunea arterială

Deși medicii recomandă micșorarea aportului de sare persoanelor hipertensive, iar sarea roz de Himalaya este bogată în sodiu, ea scade, totuși, tensiunea. Acest lucru este posibil deoarece, consumând sare roz, corpul poate procesa mai ușor mineralele, potrivit clicksanatate.ro.

CITEȘTE ȘI: Pericolul ascuns din sarea de masă. Ce NU scrie pe etichetă

Ajută digestia

Anumite substanțe prezente în sarea roz ajută tractul gastrointestinal să absoarbă mai eficient nutrimentele din alimente. Această sare contribuie la o digestie bună și, în plus, diminuează senzația de foame. De asemenea, acționează și ca un antiacid. În momentele în care aciditatea îți dă dureri de stomac, bea 1 pahar cu apă călduță în care ai dizolvat o jumătate de linguriță de sare roz.

Întărește oasele și sistemul imunitar

Mineralele din sarea roz reglează circulația, întăresc sistemul imunitar, ajută la regenerarea mușchilor și te scapă de febra musculară. Dacă te numeri printre cei care suferă de artrită, extremități reci, oboseală mentală sau oase fragile, folosește sarea de Himalaya în mâncare și starea ta de sănătate va avea de câștigat.

Detoxifică organismul

Puțină sare roz dizolvată într-un pahar cu apă creează o soluție care te scapă de toxinele adunate în corp. De asemenea, dacă pui un pumn de sare de Himalaya în cadă atunci când faci baie, te vei simți revigorat și energizat.

CITEȘTE ȘI: Consumul de sare afectează creierul, avertizează un nou studiu. 5 trucuri pentru a reduce consumul de sare

Curăță sinusurile

Dacă te trezești dimineața cu nasul înfundat sau dacă seara, când te duci la culcare, simți că nu poți respira cum trebuie pe nas, poți folosi sare roz diluată în apă. Fă irigații cu soluția obținută, care îți va curăța fosele nazale și te va scăpa de bacterii.

Comentarii: