REVIEW

Descoperire SURPRIZĂ: Taţii de fete trăiesc mai mult

independent.co.uk

Pe lângă toată fericirea pe care o aduc pe lume fetele, conform unui studiu recent, ele adaugă ani prețioși de viață taților.

Pentru că se cunosc destul de puține despre efectele pe care le are nașterea unui copil asupra bărbaților, o echipă de cercetători de la Jagiellonian University a decis să aprofundeze subiectul și a colectat și analizat mai multe date demografice de la peste 4310 persoane (2147 mame și 2163 tați). S-a descoperit astfel că numărul total de copii, în special băieți, nu influențează în nici un fel tații, dar numărul fiicelor avute, este direct proporțional cu longevitatea, relatează feminis.ro.

CITEȘTE ȘI: Concluzia neașteptată a cercetătorilor de la Harvard: Patru lucruri care prelungesc viața

Studiul cu pricina pretinde că bărbații care au fete trăiesc mai mult cu până la 74 de săptămâni pentru fiecare fiică, dar din nefericire, nu aceleași sunt rezultatele în ceea e le privește pe femei. Conform studiului publicat în „American Journal of Human Biology”, atât nașterea băieților cât și cea a fetelor au un impact negativ asupra femeilor. Pe de altă parte, un alt expert a dezvăluit recent că femeile care rămân singure pentru mai mult timp sunt de fapt mai fericite.

CITEȘTE ȘI: Caracteristicile pe care copilul le moștenește numai de la TATĂ

În contradicția primului studiu menționat, dintr-o altă cercetare a reieșit faptul că indiferent de sex, copiii cresc speranța de viață a ambilor părinți. Această cercetare s-a bazat pe date colectate de-a lungul a 14 ani și a scos la iveală faptul că acele cupluri care decis să aibă copii, au șanse mai mari de viață decât cei care nu vor sau nu pot să facă moștenitori.

Comentarii: