LIFESTYLE REVIEW SANATATE

Academicianul Leon Dănăilă dărâmă mit după mit! De ce spune „sculptorul de creiere” că descântecul funcţionează şi credinţa vindecă, la propriu!

Este numit geniu. Unul dintre 500 ale secolului al XX-lea şi cu siguranţă o somitate în neurochirugia românească. Profesorul Doctor Leon Dănăilă are la activ peste 40.000 de operații, a adus în România microscopul operator și laserul, graţie cărora s scăzut apoape ireal rata mortalităţii, în timpul operațiilor pe creier, de la 51%, la 4%.

De aceea, atunci când vine şi ne oferă diverse sfaturi, nu ai cum să nu îl iei în seamă pe academicianul Leon Dănăilă. Ne întrebăm cum să ne menținem creierul în formă și cum să îl protejăm? Ne explică profesorul Dănăilă, cel care a descoperit o celulă nouă în creier, pe care a numit-o cordocit.

S-a dovedit că acest creier are o putere foarte mare. Există oameni care au o putere aparte de a influența activitățile unei colectivități. Anumiți conducători, așa cum a fost Hitler, aveau o putere aparte de a hipnotiza masele, de aceea oamenii executau tot ce spunea. Puterea asta de a influența este reală, creierul are niște unde care pot influența. De exemplu, descântecele, care au o bază reală, funcționează în acest fel.”, spune celebrul neurochirurg, într-un interviu pentru secretulcunoasterii.ro.

Citeşte şi: Inflamația cronică, cauza a 8 din 10 boli cu rata de mortalitate cea mai mare

Legătura dintre cancer şi depresie, viaţă lungă şi consumul de carne

Dacă preotul îi citește unui bolnav, sistemul imunitar al acestuia devine mai puternic, el se simte bine. Credința în Dumnezeu îi dă bolnavului o imunitate mai bună, el rezistă mai bine la boală pentru că boala este formată 50% din stare organică și 50% din stare psihică.”. Sunt explicaţiile celui care a scris peste 50 de cărţi despre neurochirurgie şi neuropsigologie

Oamenii optimiști au un sistem imunitar foarte bun, pe când cei pesimiști se îmbolnăvesc mult mai repede. O stare depresivă poate duce până la cancer, uneori. Și medicii pot influența starea bolnavului prin ceea ce îi transmit. Dacă un medic îl încurajează pe bolnav, îi spune că se va face bine, îi e aproape, îl atinge, aceste gesturi au mare influență asupra bolii. Și persoanele apropiate îl pot ajuta pe bolnav dacă îl îmbărbătează.”, completează Leon Dănăilă discuţia pe această temă.

În ceea ce priveşte stilul de viaţă pe care-l recomandă, profesorul Dănăilă este strict: trebuie să avem un regim de viață ponderat pentru că alimentația influențează foarte mult activitatea cerebrală și comportamentul individului influențează activitatea cerebrală. Ne spune că felul cum vezi lumea, felul cum o percepi, felul cum ai relații cu oamenii din jur, influentează activitatea cerebrală. “Chiar și tu poți să influențezi activitatea cerebrală a colegilor, chiar pe negândite, dacă le dorești răul, chiar așa se întâmplă. Așa e și cu descântelece. Sunt lucruri adevărate dar nu se știe încă undele acestea, fizica nu le-a descoerit. Pot influența oameni la distanțe foarte mari. Nu se știe prin ce mecanism încă, dar se poate.”, spune cunoscutul medic.

Proteinele sunt necesare, zaharurile sunt necesare, dar nu în doze mari. Eu mănânc și dulce dar nu mult, ponderat, din toate. Fructele sunt foarte bune, legumele. Carnea se spune că dacă consumăm foarte multă, durata de supraviețuire scade cu cantitatea de carne pe care individul o consumă. Nu există alimente nocive, totul este bun în cantități moderate. Nu există nici ceva anume care dacă mănânci te faci deștept sau te prostește.”, încheie Dănăilă în interviul pentru secretulcunoasterii.ro.

Comentarii: