Adaugă acest fruct în punga de cartofi și aceștia nu vor încolți. Știți cum să depozitați corect legumele rădăcinoase dacă doriți ca acestea să rămână proaspete pentru o perioadă lungă de timp? Ați auzit de fructele care pot prelungi termenul de valabilitate al cartofilor?
Cum să păstrați în mod corespunzător cartofii?
Unele persoane preferă să facă cumpărături în cantități mai mari, scutindu-se astfel de drumurile frecvente la supermarketurile mari sau la magazinele de legume. Recunoaștem că și noi ne bazăm pe această abordare, deoarece este mai practică.
Dacă ați cumpărat câteva kilograme de cartofi și nu v-ați gândit încă ce să gătiți cu ei, nu vă grăbiți să îi puneți deoparte în dulap sau în recipientul special cu care v-ați echipat. În doar o săptămână, aceștia își vor fi schimbat aspectul. Vor părea mult mai moi și încolțite.
CITEȘTE ȘI: Ce efect au cartofii asupra inimii și a vaselor de sânge
Dar cum putem preveni acest lucru?
Nu este dificil, credeți-mă. Adevărul este că cartofii se strică foarte repede și doar depozitarea corectă îi poate menține proaspeți săptămâni întregi.
În loc să îi arunci la coșul de gunoi după ce s-au înmuiat, este bine să te gândești din timp să îi protejezi de răsărire.
Ce trebuie să faci dacă nu vrei ca cartofii să prindă viață de la sine?
Există trei reguli importante. Trebuie să le oferiți un loc întunecos, uscat și răcoros. „Habitatul” adecvat este fundamental pentru depozitarea legumelor rădăcinoase, potrivit actualno.com.
Păstrați-le departe de lumina directă a soarelui și păstrați mediul relativ uscat.
Amintiți-vă că umiditatea și lumina au un impact negativ asupra cartofilor. Este de preferat să îi păstrați într-un garaj, depozit sau subsol, dar, din păcate, nu toată lumea are o astfel de cameră.
În acest caz, i-ați putea depozita într-un dulap de pe hol sau, dacă vremea este favorabilă, scoateți-i pe balcon. Temperatura ambientală ar trebui să fie de aproximativ 10 grade.
Nu este recomandabil să depozitați cartofii în bucătărie, deoarece camera devine mult mai caldă în timpul gătitului.
Respectând aceste reguli, puteți fi siguri că cartofii vor fi comestibili timp de aproape 6 luni.
Aruncarea lor după ce s-au înmuiat nu este soluția corectă. Concentrează-te pe măsuri preventive.
Ce să faci dacă nu vrei ca cartofii să încolțească?
Aici vine în ajutor un fruct anume. Dacă bucătăria ta este singurul loc în care poți depozita cartofii, este responsabilitatea ta să minimizezi riscul ca aceștia să se strice rapid. Pune-i într-o pungă sau într-un coș, cât mai departe de sursele de căldură.
Adăugați-le câteva mere proaspete. Acest lucru le va împiedica să încolțească.
CITEȘTE ȘI: Cum să consumi cartofii pentru a avea parte de cele mai multe beneficii
Știți de ce adăugăm mere la punga de cartofi? Acest fruct eliberează etilenă și are un efect benefic asupra cartofilor. Cu toate acestea, etilena are un efect negativ asupra altor fructe și legume, cum ar fi morcovii, castraveții, avocado, bananele, perele, roșiile. Prin urmare, este recomandabil să le țineți departe de ele.
Vă vom dezvălui un alt truc care nu are nimic de-a face cu cartofii, dar este direct legat de avocado.
Suntem siguri că probabil ai cumpărat un avocado care nu era suficient de copt, dar totuși ai decis să faci guacamole delicios sau o altă gustare folosindu-l.
Dacă vrei să accelerezi procesul de coacere al avocado-ului tău, sfatul nostru este să îl lași în bol cu mere. În acest fel, fructul se va înmuia într-un timp relativ scurt și îl puteți mânca.
Comentarii:









