NUTRITIE SANATATE

Află secretul prin care poți curăța cât mai bine peștii

Peștele furnizează o gamă variată de nutrienți esențiali, inclusiv vitaminele D și B12, seleniu, iod și zinc.

Acești nutrienți contribuie la menținerea sănătății oaselor, sistemului nervos, sistemului imunitar și metabolismului.

CITEȘTE ȘI: Gătește cel mai popular pește la cuptor ca să impresionezi prin finețea gustului – Exquis

Află secretul prin care poți curăța cât mai bine peștii

Ingrediente:

  • 4 păstrăvi
  • 50 ml ulei
  • legătură de pătrunjel verde
  • 4 frunze de dafin
  • 4 căței de usturoi
  • lămâie
  • fulgi de ardei iute
  • sare
  • piper negru

Află secretul prin care poți curăța cât mai bine peștii

Mod de preparare:

Peștii se curăță, se eviscerează, apoi se spală și se șterg bine cu șervete de hârtie, ca să nu se lipească de grătar.

Se sărează și se lasă timp de un sfert de oră la temperatura camerei.

După trecerea celor 15 minute, se șterg din nou, se asezonează în interior cu sare, piper și, opțional, cu fulgi de ardei iute.

Urmează să fie umpluți cu felii subțiri de lămâie, usturoiul tocat și pătrunjel sau alte verdețuri, după gust.

Păstrăvii, bine șterși, se ung cu ulei și se așază pe tava de grill, unsă și ea, în prealabil, cu puțin ulei.

Se lasă să se prăjească pe fiecare parte timp de 6 minute.

Se pot întoarce atunci când pielea nu mai este lipită de grill sau tavă.

Când sunt gata, se scot pe un platou și se servesc, după preferință, alături de mămăliguță, legume la grătar, cartofi cu unt și mărar, orez etc.

CITEȘTE ȘI: Peștele mult mai sănătos decât somonul: Costă și mai puțin – Exquis

Află secretul prin care poți curăța cât mai bine peștii

Sfaturi pentru prepararea peștelui:

Înainte de a-i unge cu ulei și a-i așeza pe tigaia grill, peștii trebuie bine șterși, pentru a avea o piele crocantă și bine rumenită.

Timpul de gătire depinde de mărimea peștilor. Este recomandat să se folosească pești de aproximativ 300 de grame.

Aceștia nu trebuie crestați și garantat nici nu vor rămâne nefăcuți la mijloc și arși la suprafață.

Ceea ce nimeni nu îți spune este faptul că, după ce au fost curățați de solzi, păstrăvii pot fi frecați cu mălai și apoi clătiți cu apă, pentru o curățare cât mai bună.

Comentarii: