MOMS SANATATE

ALERTĂ pentru părinți: Un nou pericol îi amenință pe copii – Boala care face ravagii în Marea Britanie ar putea ajunge și la noi

fox17.com

Joi, 14 aprilie, Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) a transmis joi dimineață o alertă privind o posibilă nouă epidemie.

Directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP), Monica Adăscăliței, a făcut un apel către directorii de școli să fie foarte atenți la simptomele copiilor.

Hepatită

În Marea Britanie, de exemplu, sunt deja zeci de cazuri de hepatită.

CITEȘTE ȘI: Greață, obseală sau dureri articulare? Atenție! Când poate fi vorba de hepatita C

„A apărut o alertă internațională legată de cazurile de hepatită de cauză necunoscută. S-au detectat 74 de cazuri la copiii până în 10 ani”,

Simptomele ar fi durerile abdominale, vărsăturile sau icterul (îngălbenirea pielii).

„Nu vreau să vă sperii, doar vreau să vă rog să fiți atenți foarte atenți că această formă de hepatită cu o cauză necunoscută apare la copii până în 10 ani.

Dacă profesorii, învățătorii, educatorii descoperă orice simptom să ia legătura cu cadrele medicale, să ne anunțe și pe noi pentru că evoluția după cum spun comunicatele azi dimineață este imprevizibilă.

CITEȘTE ȘI: Avertismentul medicilor: Cum se manifestă hepatita autoimună. ATENȚIE, nu este cauzată de un virus!

Deja copiii din Marea Britanie au suferit și transplant hepatic atât de galopantă a fost această formă”, a declarat Monica Adăscăliței, director DSP Botoșani, potrivit botosaneanul.ro.

Creșterea uluitoare a bolilor hepatice la copiii din Marea Britanie este în atenția oamenilor de știință.

Comentarii: