Alimentele bogate în vitamina D care întăresc oasele și sistemul imunitar. Aflați cum aceste opțiuni nutritive pot ajuta la prevenirea deficiențelor și la promovarea unei sănătăți generale mai bune.
Pește gras
Peștii grași sunt printre cele mai bune surse naturale de vitamina D. De asemenea, aceștia furnizează acizi grași omega-3, susțin sănătatea inimii și funcția creierului și reduc inflamațiile, îmbunătățind în același timp absorbția calciului pentru rezistența oaselor, potrivit TheHealthSite.
CITEȘTE ȘI: Cum este afectată tensiunea arterială când iei vitamina D
Gălbenușurile de ou
Gălbenușurile de ou sunt o sursă convenabilă și ieftină de vitamina D. De asemenea, ele oferă grăsimi esențiale, proteine și nutrienți precum colina și seleniul, care susțin dezvoltarea creierului, echilibrul hormonal și sănătatea imunitară.
Ulei de ficat de cod
Doar o linguriță de ulei de ficat de cod conține o doză puternică de vitamina D, împreună cu vitamina A și omega-3. Acesta ajută la prevenirea rahitismului, susține formarea oaselor și întărește în mod natural apărarea imunitară.
Laptele fortificat și alternativele pe bază de plante
Lactatele îmbogățite sau laptele pe bază de plante precum cel de migdale, soia sau ovăz sunt îmbogățite cu vitamina D și calciu. Acestea promovează densitatea osoasă, funcția musculară și reglarea imunității, în special pentru persoanele cu restricții alimentare.
CITEȘTE ȘI: Cine trebuie să ia vitamina D chiar și vara
Ciupercile
Anumite ciuperci, cum ar fi maitake și portobello expuse la UV, produc în mod natural vitamina D2 atunci când sunt expuse la lumina soarelui. Acestea sunt excelente pentru vegetarieni și ajută la creșterea imunității și mineralizarea oaselor și reduc riscul de deficit de vitamina D.
Comentarii:









