NUTRITIE SANATATE

Alimentele care îți alină durerea de genunchi: Au un puternic efect antiinflamator

Alimentele care îți alină durerea de genunchi: Au un puternic efect antiinflamator. Adesea ne luăm genunchii de buni, fără să ne dăm seama cât de importanți sunt în activitățile noastre zilnice până când apare durerea. Durerea cronică de genunchi, fie că este cauzată de statul în picioare, așezat sau pur și simplu de mișcare, poate fi unul dintre cele mai neplăcute tipuri de disconfort.

Mai jos sunt prezentate 6 alimente care pot reduce în mod eficient durerea de genunchi și vă pot îmbunătăți sănătatea, ajutându-vă să vă mișcați mai ușor și, potențial, să vă bazați mai puțin pe medicamente pentru ameliorarea durerii.

Alimentele care îți alină durerea de genunchi: Au un puternic efect antiinflamator

Morcovii

Morcovii sunt cunoscuți de mult timp pentru beneficiile lor pentru vedere, dar oferă mult mai mult. În medicina tradițională chineză, morcovii sunt folosiți pentru a ameliora durerile de genunchi. Acest lucru se datorează conținutului lor ridicat de vitamina A și beta-caroten, ambii fiind agenți antiinflamatori puternici.

CITEȘTE ȘI: Tipul aceste de durere de genunchi indică afecțiunea de care vei suferi, dacă nu intervii

Deși morcovii fierți oferă cele mai multe beneficii, ei pot fi totuși consumați cruzi pentru cei care îi preferă astfel. Consumul a două porții de morcovi în fiecare zi poate face o diferență notabilă în reducerea durerii de genunchi.

Turmeric

Dacă sunteți un fan al curry-ului, sunteți norocos, deoarece acesta poate fi de fapt bun pentru genunchii dumneavoastră. Curry-ul conține de obicei turmeric, care este responsabil pentru culoarea sa portocalie vibrantă. Turmericul este bogat în curcumină, un compus cunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatorii puternice.

Curcumina a fost utilizată în medicina tradițională timp de secole pentru a reduce inflamația și a ameliora durerea. Consumul regulat de turmeric poate reduce probabilitatea apariției durerilor la genunchi sau a disconfortului în alte articulații. De fapt, efectele sale de ameliorare a durerii sunt adesea comparate cu cele ale ibuprofenului, potrivit actualno.com.

Oțet din cidru de mere

Oțetul de mere este adesea considerat doar un dressing pentru salate, dar are multe alte utilizări, inclusiv ameliorarea durerilor de genunchi. Fie că îl beți sau îl aplicați direct pe zona afectată, oțetul de mere vă poate ajuta.

Este recomandat să consumați zilnic două linguri de oțet de mere pentru a ajuta la dizolvarea toxinelor din jurul genunchiului care contribuie la inflamație. Alternativ, amestecarea acestuia cu ulei de măsline și masarea genunchilor cu amestecul zilnic timp de aproximativ o săptămână poate oferi beneficii similare.

Ghimbirul

Ghimbirul este o opțiune excelentă pentru ameliorarea durerilor de genunchi, fie că este consumat sau aplicat local. Cunoscut pentru gustul și aroma sa plăcută, ghimbirul conține gingerol, un compus antiinflamator puternic.

Cercetările arată că adăugarea ghimbirului la planul de tratament al persoanelor cu artrită poate reduce și mai mult durerea acestora, oferind mai multă ușurare decât medicamentele singure. Puteți include ghimbirul în mâncăruri picante sau îl puteți prepara într-un ceai calmant. Există, de asemenea, uleiuri de ghimbir prefabricate care pot fi masate direct pe genunchii umflați pentru un plus de confort.

Nucile

Nucile sunt o alegere excelentă pentru ameliorarea durerilor de genunchi datorită nivelului ridicat de acizi grași omega-3 și antioxidanți. Deși sunt bogate în calorii, includerea regulată a nucilor în dietă poate ajuta la reducerea poftei de junk food, ceea ce poate ajuta la pierderea în greutate. Pierzând câteva kilograme, puteți reduce presiunea și tensiunea asupra genunchilor, ușurând în cele din urmă o parte din disconfortul cauzat de durerile articulare.

CITEȘTE ȘI: Avertisment al medicilor: Legătura dintre somn şi durerile de genunchi, dezvăluită de un studiu

Cerealele integrale

Includerea cerealelor integrale în dieta dumneavoastră poate ajuta la reducerea inflamației, ceea ce poate atenua durerea de genunchi, mai ales dacă aceasta este legată de activitatea fizică. Pe de altă parte, cerealele rafinate pot exacerba inflamația, așa că este mai bine să evitați opțiuni precum pâinea albă.

În schimb, optați pentru alternative cu cereale integrale care păstrează toate părțile cerealelor – germeni, tărâțe și așa mai departe. Printre opțiunile sănătoase se numără fulgii de ovăz, orezul brun, quinoa, orzul și pâinea integrală, care pot oferi o ameliorare durabilă și pot susține sănătatea generală a articulațiilor.

Comentarii: