NUTRITIE

Alimentele care te ajută să transpiri mai puțin: Reglează temperatura corporală și reduc tensiunea arterială

medicalnewstoday.com

Transpiraţia este un răspuns normal al organismului la stimulii externi, cum ar fi temperaturile crescute, exerciţiile fizice intense sau, de ce nu, situaţiile stresante, care are rolul de a regla temperatura internă a corpului.

Deşi există numeroase produse cosmetice şi proceduri care pot ţine sub control transpiraţia, putem face o schimbare benefică în privinţa acestei neplăceri consumând anumite alimente. Acestea care au capacitatea de a destresa şi de a uşura digestia, astfel încât corpul să nu mai reacţioneze exagerat, prin transpiraţie excesivă.

Iată alimentele şi băuturile pe care trebuie să le consumi ca să nu mai transpiri excesiv!

Transpiri excesiv? Iată cum te poate ajuta dieta!

Apa

Desigur, e prima pe listă, pentru că este esenţa vieţii pe acest pământ. Consumă mai multă apă pentru a-ţi reduce temperatura internă a corpului. Ai nevoie de cel puţin 8 pahare cu apă zilnic!

CITEȘTE ȘI: Alimentele care conțin potasiu, mineralul care păstrează inima sănătoasă: Îți asigură doza zilnică

Legume şi fructe bogate în apă

Castraveţi, salată verde, spanac, pepene roşu, struguri, vinete, conopidă, ardei gras şi lista poate continua la nesfârşit. Consumă-le la fiecare masă – mic dejun, prânz şi cină – şi chiar ca gustări între mese. Au puţine calorii, se digeră uşor şi au conţinut ridicat de apă, potrivit csid.ro.

Brânză, iaurt şi lapte

Cu alte cuvinte, consumă alimente bogate în calciu, care are capacitatea de a regla temperatura corporală şi de a ţine în frâu transpiraţia.

Ulei de măsline

Ajută foarte mult digestia, care, la rândul ei, previne creşterea temperaturii corporale şi apariţia transpiraţiei.

Ovăz

Este bogat în fibre şi sărac în grăsimi, motiv pentru care este bine tolerat de stomac şi uşor de digerat. Corpul nu mai este astfel nevoit să facă un efort suplimentar, deci să îşi crească temperatura internă, iar tu nu mai transpiri excesiv.

Migdale

Sunt o sursă excelentă de magneziu, mineral care îmbunătăţeşte digestia, întăreşte sistemul imunitar şi previne stările anxioase. Alte alimente bogate în magneziu sunt spanacul, soia şi dovleacul.

Cartofii dulci

Conţin multe vitamine şi ajută la ameliorarea stărilor de nervozitate, îndepărtează stresul şi reduc tensiunea arterială, toţi aceştia fiind factori bine-cunoscuţi ai transpiraţiei excesive.

CITEȘTE ȘI: Momentul cel mai bun din zi pentru a mânca căpșunele: Ajută la slăbit

Banane

Sunt bogate în potasiu, mineral cu multiple beneficii pentru sistemul nervos, dar şi cu un rol important în reglarea nivelului de electroliţi din organism, care menţin hidratarea. Totodată, bananele conţin mult magneziu şi vitamina B6, care ajută la menţinerea sistemului nervos şi reglează digestia.

Ceai verde

Este recunoscut pentru efectele sale calmante. Conţinutul bogat în antioxidanţi asigură eliminarea toxinelor din corp, care, dacă se acumulează în exces, pot duce la transpiraţie excesivă cu miros neplăcut.

Comentarii: