Alimentul care crește riscul de atac de cord și accident vascular cerebral după 50 de ani. Infarctul miocardic și accidentul vascular cerebral rămân unele dintre cele mai frecvente și periculoase boli. Medicii spun că este important să se reducă riscurile prin controlul dietei, greutății, activității fizice și renunțarea la fumat și alcool.
Dar există și factori care nu pot fi influențați, cum ar fi vârsta. De aceea este atât de important să controlăm ceea ce este posibil, notează cardiologul Chen-Han Chen din California.
Alimentul care crește riscul de infarct miocardic și accident vascular cerebral după 50 de ani
Unul dintre principalii factori de risc este dieta. Cardiologii sunt de acord că, după vârsta de 50 de ani, carnea roșie ar trebui limitată în dietă.
CITEȘTE ȘI: Această legumă miraculoasă întărește inima
„Friptura are un conținut ridicat de grăsimi saturate și crește nivelul colesterolului”, explică dr. Supriti Behuria. După cum raportează Parade, nivelurile ridicate de colesterol „rău” contribuie la acumularea de plăci în vasele de sânge și cresc riscul de infarct și accident vascular cerebral.
„Friptura poate crește inflamația în organism, ceea ce crește și riscul de boli de inimă și diabet de tip 2”, spune dr. Chen. În plus, bucățile de carne grasă cresc probabilitatea de creștere în greutate, ceea ce pune din nou presiune pe inimă.
Dr. Behuria observă că, odată cu înaintarea în vârstă, patologiile precum bolile coronariene, hipertensiunea, insuficiența cardiacă, fibrilația atrială și infarctul miocardic devin mai frecvente.
Dieta după 50 de ani – ce recomandă medicii
Potrivit dr. Chen, merită să se acorde preferință peștelui (cum ar fi somonul), precum și surselor vegetale de proteine – fasole, linte, nuci. Aceste produse nu conțin grăsimi saturate și sunt bogate în fibre.
Totuși, nu trebuie să renunțați complet la friptură. „Este în regulă să o consumați la ocazii speciale, dar nu ar trebui să facă parte din dieta dvs. zilnică”, subliniază dr. Behuria.
Scade tensiunea arterială și protejează împotriva atacurilor de cord – un medic a dezvăluit ce este această legumă de toamnă
Când vine vorba de alimente care reduc riscul de boli cardiovasculare, fulgii de ovăz sunt unul dintre ele. Conțin o cantitate mare de fibre, care îmbunătățesc digestia și, prin urmare, absorbția nutrienților.
CITEȘTE ȘI: Smântână: Cum are aceasta grijă de inima și stomacul tău
Această „mătură” naturală este, de asemenea, capabilă să curețe organismul nostru de lipoproteine cu densitate scăzută, ceea ce va reduce probabilitatea formării plăcii de colesterol. Studiile confirmă că persoanele care includ constant acest produs în meniul lor trăiesc și își mențin capacitatea de muncă mult mai mult timp decât cele care preferă cartofii prăjiți și cheeseburgerii. Cu toate acestea, ar trebui să evitați fulgii de ovăz instant, care conțin mult zahăr ascuns. În schimb, alegeți fulgi de ovăz clasici”, spune dr. Chen.
Comentarii:









