NUTRITIE SANATATE

Alimentul care previne cancerul de colon. Cât de des trebuie consumat pentru a reduce la jumătate riscul de cancer

Foto: Pinterest.com

Un nou studiu aduce în atenția noastră importanța majoră a acestui aliment pentru sănătatea noastră gastrică. Se pare, după ultimele concluzii, că oamenii care consumă regulat iaurt scad la JUMĂTATE riscul de cancer.

Studiul condus de Universitatea din Washington sugerează că o persoană care consumă de două ori pe săptămână iaurt nu mai dezvoltă polipi colonici, care pot deveni canceroși.

CITEȘTE ȘI: Începe ziua cu un mic dejun perfect: Reţeta de omletă a celebrului bucătar Gordon Ramsay

Studiul este de amploare, întrucât au fost monitorizați peste 32.000 de oameni timp de 25 de ani! Cei care au consumat iaurt săptămânal au avut cu 19% mai puține adenoame, adică tumori benigne, în intestine.

CITEȘTE ȘI: Minunile micului dejun: Patru efecte uimitoare pe care nu le ştiai

Consumatorii declarați au dezvoltat cu 26% mai puține tumori canceroase. Cercetătorii au spus că nu pot preciza motivul pentru care iaurtul scade riscurile excrescențelor pre-canceroase, dar se crede că responsabile ar fi două bacterii care se găsesc în iaurt: Lactobacillus bulgaricus și Streptococcus thermophilus, potrivit cotidianului The Independent.

Comentarii: