SANATATE

”Aspirina naturală”: Planta care previne colesterolul și calmează durerile reumatice

totuldespremame.ro

Aspirina naturală este planta care poate ameliora afecțiuni serioase. Calmează durerile reumatice și, foarte important, previne depunerea grăsimilor pe pereții vaselor de sânge. Ajută în insomnii și calmează durerile.

Scoarța de salcie conține o cantitate importantă de compuși salicilici și taninuri, precum ceară, amidon, proteine, lipide, oxalați, celuloză, substanțe minerale și vitamine, fiind numită și aspirina naturală. Administrată sub formă de infuzie, decoct, pulbere este folosită de mii de ani pentru tratarea bolilor reumatismale, a hemoragiilor, dezinteriei și febrei.

Preparatele din scoarță de salcie sunt utilizate în afecțiunile reumatice, pentru calmarea durerilor și combaterea febrei, în stările de iritabilitate nervoasă și anxietate, în insomniile pe fond nervos, în dismenoree, nevralgii, dureri musculare, stomatite, în tratarea răcelii, a gripei, efectul fiind analgezic, potrivit site-ului sanatatecuplante.ro. În caz de dureri în gât, se recomandă gargara cu decoct de coajă de salcie, potrivit doctorulzilei.ro. Ceaiul nu trebuie să depășească temperatura corpului.

CITEȘTE ȘI: Antibiotice naturale: Plantele și alimentele care te scapă de infecțiile microbiene, fără efecte secundare

Previne depunerea grăsimilor pe vasele de sânge

Extractul de scoarță de salcie are efecte vasodilatatoare și antioxidante, previne depunerea de grăsimi și de colesterol pe vasele de sânge, pe arterele coronare și previne îngroșarea lor fiind folosit pentru prevenirea unui infarct.

Substanțele flavonoide din compoziția salciei o fac să fie un antiseptic foarte bun și să fie eficientă în tratamentul afecțiunilor tractului respirator superior, al crampelor abdominale și al tusei. Salcia are proprietăți antihelmitice, stimulează digestia, tratează diareea și gastroenterita. Îmbunătățește imunitatea prin conținutul de vitamine. Infuzia din salcie este recomandată pentru eliminarea excesului de lichid din organism și a toxinelor deoarece are efect diuretic.

Dozele mari pot produce efecte nedtorite

Frunzele uscate de salcie sub formă de pulbere ajută la tratarea durerilor, în special a migrenelor și a durerilor reumatice.

Florile de salcie au rol mai ales în tratarea insomniilor, a stărilor de irascibilitate și nervozitate și în tonifierea nervilor.

CITEȘTE ȘI: Somnul bun, crucial pentru o calitate bună a vieții: Trucuri pentru a adormi repede

În uz extern sub formă de cataplasme, comprese, băi sau spălături locale se folosește în tratarea plăgilor cutanate, stomatitelor, durerilor musculare, hemoroizilor, transpirației excesive, ulcerațiilor cutanate, verucilor, potrivit site-ului sfatulmedicului.ro.

Administrarea în doze prea mari poate să ducă la apariția unor fenomene nedorite cum ar fi cefaleea, amețelile, grețurile și vărsăturile, diareea, convulsiile. Preparatele din salcie sunt contraindicate persoanelor care suferă de astm bronșic, boli renale și dermatite.

Comentarii: