REVIEW

Atenție la igiena intimă! Gesturile importante pentru curățenia și sănătatea penisului

stirileprotv.ro

Parte a corpului pe care bărbaţii o preţuiesc cel mai mult, penisul trebuie menţinut curat cu ajutorul unor măsuri de igienă corecte.

Spală penisul blând cu apă şi săpun în fiecare zi când faci baie sau duş. La bărbaţii necircumcisi, prepuţul trebuie tras uşor înapoi şi spălat dedesubt, recomandă clicksanatate.ro.

Dacă nu te speli corect sub prepuţ, în acest loc se poate acumula o substanţă cu aspect brânzos numită smegma, un lubrifiant natural, care menţine penisul umed. Se află sub capul penisului şi sub prepuţ. Dacă smegma se acumulează, poate începe să miroasă, împiedicând retragerea uşoară a prepuţului, devenind un loc de acumulare a bacteriilor. Acest lucru poate cauza roşeaţă şi umflătură la nivelul penisului (balanită).

CITEȘTE ȘI: Circumcizia, un moft sau o necesitate? La ce riscuri se expun bărbații necircumciși

Necurăţarea prepuţului poate duce la apariţia problemelor de igienă precară şi poate afecta viaţa sexuală.

Igienă intimă este necesară, dar nu trebuie exagerat cu apă şi săpunul. Curăţarea blândă a penisului cu apă caldă este suficientă pentru menţinerea igienei penisului. Dacă vrei să foloseşti săpunul, alege unul blând sau neparfumat, pentru a reduce riscul de apariţie a iritaţiilor.

Nu este indicat să se folosească talc şi deodorante în zona penisului, pentru că pot să apară iritaţii.

Nu neglija testiculele!

Nu trebuie uitată spălarea la baza penisului şi a testiculelor, unde transpiraţia şi părul pot produce un miros la fel de neplăcut că în zona axilelor. Aceste zone trebuie spălate zilnic, pentru a preveni transpiraţia, mai ales că sunt „ascunse” în lenjeria intimă mai tot timpul.

CITEȘTE ȘI: Boala de care a suferit și Regele Carol al II-lea – Cum îi afectează pe bărbați

Asigură-te că zona dintre baza testiculelor şi anus este, de asemenea, curată şi fără miros. Ai grijă la umflaturile neobişnuite în testicule, care nu erau înainte.

Comentarii: