LIFESTYLE

Bioterorism? Bill Gates a pomenit de așa ceva când a prezis pandemia de coronavirus

inc.com

”Astăzi, cel mai mare risc pentru o catastrofă globală nu arată așa, ci așa… Dacă e să omoare ceva peste 10 milioane de oameni, este vorba mai degrabă de un virus puternic infecțios, decât un război. Nu rachetele, ci microbii.”, spunea în urmă cu 5 ani Bill Gates într-un speach. Atunci cel mai bogat om al Planetei nu doar că intuia un pericol iminent, ci descria cu o precizie de metronom o situație care acum este extrem de actuală.

”O parte din chestiune este că am investit sume colosale în contracararea armelor nucleare și am investit mult prea puțin într-un sistem care să oprească o epidemie. Nu suntem pregătiți pentru următoarea epidemie!”, susținea Bill Gates în 2015 atunci când trăgea un semnal de alarmă și insista pentru un sistem medical global, care să funcționeze în regim militarizat.

”Să vorbim despre Ebola, sunt sigur că fiecare dintre voi a citit despre asta în ziare… Problema n-a fost că am avut un sistem care n-a mers suficient de bine, problema a fost că nu am avut un sistem!”, argumenta atunci magnatul. Iată că în câțiva ani s-a întâmplat cum a presimțit Gates. Dar oare milionarul Microsoft a vorbit doar pe baza knowledge-ului sau ar trebui să ne gândim la lucruri dubioase?

Citește și: Abia acum s-a aflat: Cum a apărut și ce înseamnă ‘sfertul academic’

Înfiorător! Gates a descris tabloul situației actuale cu detalii

Și e normal să te întrebi: cum a putut oare? Știința să fie atât de evoluată? Și dacă da, de ce nu este în slujba popoarelor lumii, de ce nu s-a făcut ce trebuia? E cineva interesat de o exterminare în masă, o panică globală și, mai ales, de efectele economice generate de o așa lovitură dată omenirii?

”În filme, totul e diferit, e un grup de epidemiologiști frumoși gata de acțiune, pornesc și salvează totul, dar asta doar stilul pur ”Hollywood”. Lipsa pregătirilor ar putea face ca următoarea epidemie să fie dramatic mult mai devastatoare ca Ebola.”, spunea Bill Gates, cel care după izbucnirea pandemiei prevăzute de el, s-a retras din afaceri pentru a se dedica fundației caritabile. Și asta ridică oarecum niște semne de întrebare. Veți vedea de ce în următorul paragraf.

”Data viitoare s-ar putea să nu mai fim așa norocoși… Ar putea fi un virus cu care bolnavii contagioși să se simtă suficient de bine încât să se urce în avion sau să se ducă la piață… Sursa poate fi naturală, ca la Ebola, sau ar putea fi bioterorism. Deci lucrurile ar putea sta mii de ori mai rău.”, descria fidel în urmă cu cinci ani situația pe care noi o trăim zilele acestea. În atare context, un amănunt deloc de neglijat este această dilemă indusă de speach-ul lui Bill Gates: este coronavirusul din sursă naturală sau avem de-a face cu bioterorism?

Comentarii: