X

Cea mai bună omletă /REȚETE SIMPLE

Valori nutriționale: 375 de calorii, 20 g proteine, 8,g carbohidrați, 28 g grăsimi

CITEȘTE ȘI: Trei ULEIURI pentru a reinventa preparatele din bucătărie

Ingrediente/ porție:

Mod de preparare:

1. Într-un bol mediu, bate bine ouăle, sarea și piperul, cu telul sau furculița, până se omogenizează complet. Lasă-le să se odihnească circa 15 minute.

2. Într-o tigaie grea, nonaderentă, de 25 cm, încinge o linguriță de ulei, la foc mediu. Prăjește legumele până se înmoaie, cinci-opt minute. Transferă-le apoi într-un castron și ține-le la căldură.

CITEȘTE ȘI: De ce mediteraneenii combină uleiul de măsline cu zeama de lămâie?

3. Șterge tigaia. Adaugă două lingurițe de ulei și încinge-l la foc mediu, un minut. Asigură-te că uleiul acoperă tot fundul tigăii.

4. Adaugă ouăle și pune capacul. Peste două minute și jumătate, verifică. Dacă ouăle par închegate, treci la pasul 6. Dacă sunt încă moi, ia în considerare pasul 5.

5. Pune capacul înapoi, așteaptă 30 de secunde, apoi verifică din nou aspectul ouălor. Repetă până când au consistența dorită.

CITEȘTE ȘI: Cele mai frecvente GREȘELI pe care le faci când gătești cu ulei de măsline

6. Adaugă umplutura pe jumătate din omletă. Cu o spatulă de silicon, desprinde marginile omletei și învelește umplutura cu cealaltă jumătate. Folosește spatula pentru a împinge ușor omleta pe farfurie.

Foto: Pinterst.com

Poftă bună!

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro