NUTRITIE

Trei ULEIURI pentru a reinventa preparatele din bucătărie

 

Toată lumea îți recomandă uleiul de măsline care, datorită proprietăților sale, este aur curat pentru sănătatetea ta. Uleiul de măsline nu se potriveşte chiar la orice mâncare, deşi aproape toată lumea crede invers.

Aroma lui este mult prea distinctivă, iar punctul de ardere, prea mic. Uleiul de măsline e îmbrăcat în gust deosebit, puternic, condimentat, floral sau ierbos, pe lângă aroma incredibilă a suculentelor măsline grase. Un gust care merge perfect cu usturoi, roşii şi brânză proaspătă.

Însă odată ajuns în tigaie, alături de friptură, nu fac împreună tocmai cea mai reuşită pereche.

Dar există alţi camarazi de nădejde. Uleiul de cocos, de exemplu, care vine cu un gust subtil, mai dulceag, ce se potriveşte excelent cu mâncarea asiatică. Are rezultate bune şi în cuptor. Sau când prăjeşti orezul ori bulgurul.

Avocaderia, restaurantul newyorkez cu meniul dedicat fructului avocado

Automat pentru rugăciuni, instalat pe aeroportul din Stuttgart. Bagi fisa și… te rogi!

La capitolul punct de ardere, adică temperatura la care uleiul începe să ardă şi să scoată fum, cel de măsline nu stă deloc grozav. Nici uleiul de cocos sau untul nu excelează la acest capitol.

Dar ce ar fi să-ţi muţi privirea spre uleiul de struguri? O aroma neutră, curată şi totuşi specială. Şi un punct de ardere îndeajuns de ridicat cât să te ajute la o friptură rapidă sau la un peşte gătit pe fugă în tigaie, ne reocomandă cei de la gustarte.ro

Iată un arsenal excelent de lucru: ulei de măsline, de cocos şi de struguri. Fiecare cu rolul și gustul lui.

De ce mediteraneenii combină uleiul de măsline cu zeama de lămâie?

DE CE doar peștele se poate mânca CRUD, nu și carnea de PUI / VIDEO

ALFĂ ce spune CAFEAUA preferată despre partenerul tău

Gândeşte-te înainte cu ce grăsime s-ar potrivi cel mai bine mâncarea pe care urmează să o găteşti. Şi nu uita că, nefolosind atât de des un produs, vei ajunge să-l apreciezi şi mai mult ca până acum. Atât în ceea ce privește proprietățile lui pentru sănătatea ta, cât și în ceea ce privește gustul…

Comentarii: