NUTRITIE

Preparate pe care chefii NU îți recomandă să le comanzi la restaurant

 

Miliardarul Warren Buffett declara într-un interviu că atunci când ieşi la un restaurant ideal ar fi să comanzi ceva ce nu-ţi poti pregăti acasă. Iar chefii nu-l contrazic.

Sunt însă câteva preparate pe care nu ar paria nici măcar experţii în ale gătitului atunci când ar lua prânzul sau cina la un restaurant. Iată care sunt secretele lor:

1. Ţine cont de punctul forte al restaurantului

Michael Armstrong, un cunoscut chef din New York, spune că trebuie să identifici punctul forte al unui restaurant. De exemplu, dacă mergi la un local cu specific paste, atunci nu comanda pizza, sau dacă iei masa la un restaurant pescăresc, nu căuta să mănânci friptură. Este prima regulă general valabilă!

Avocaderia, restaurantul newyorkez cu meniul dedicat fructului avocado

2. Nu comanda peşte luni

Potrivit lui Anthony Bourdain, săptămânal, cele mai multe restaurante comandă peşte proaspăt joia sau vinerea, pentru a se aproviziona în aşteptarea weekendului aglomerat. Până luni, acesta nu va mai fi atât de proaspăt și, prin urmare, nici atât de gustos.

4 Condimente MAI PUȚIN CUNOSCUTE pentru preparate mai gustoase!

3. Nu mai comanda friptura bine făcută

Sunt multe motive pentru care nu ar trebui să comanzi friptura bine făcută, spun bucătarii, dar cel mai important este legat de calitatea cărnii. Nu vei mai putea savura adevăratele arome.

4. Evită mâncărurile cu pui

Mulţi chefi critică felurile principale cu pui pentru că tind să fie mult prea scumpe şi mai puţin creative.

5. Nu mai înocui ingrediente

„Dacă nu eşti alergic la ceva anume, atunci nu cere să-ţi fie înlocuite ingrediente din farfurie. Într-un restaurant care se respecta, cheful ştie foarte bine de ce s-a bazat pe un anume aliment în preparatul său. Bucură-te de gustul pe care l-a gândit” este de părere Christopher Faulkner, chef la Solomon & Kuff, relatează gustarte.ro

Știi ce să NU COMANZI la restaurant? Lista produselor pe care însăși CHELNERII nu le-ar comanda

Un bucătar priceput alege anumite ingrediente pentru a echilibra sau pentru a uimi cu gustul unui anumit preparat, aşa că ai încredere în el, conchide acesta.

Comentarii: