SANATATE

Ce mai iubeşte creierul în afară de ciocolată? Fără această hrană, nu poate funcționa!

Foto: providr.com

Țesutul cerebral abundă în acizi grași Omega 3. Materia cenușie este alcătuită și ea din acizi grași Omega 3. Este așadar esențială pentru structura normală și buna funcționare a creierului uman. Acizii grași Omega 3 facilitează comunicarea dintre celulele creierului.

Pentru ca un impuls nervos să treacă de la un neuron la altul, trebuie să pătrundă prin membrana celulei care împrejmuiește neuronul. Acizii grași Omega 3 păstrează flexibilitatea acestei membrane exterioare, facilitând semnalele cerebrale să treacă prin spațiul dintre celule.

Omega 3 sprijină producția de neurotransmițători vitali și reduce procesul oxidativ și inflamator al creierului, în urma unui traumatism, scrie portalul doctorulzilei.ro. Un acid gras Omega 3 specific, DHA, este o piesă de bază în cortexul cerebral, zona creierului responsabilă cu memoria, creativitatea, emoția și atenția.

Citeşte şi: Creierul se ”autodevorează” atunci când nu dormim suficient /STUDIU

E obligatoriu să va asiguraţi o alimentaţie bogată în Omega 3

Persoanele cu nivel scăzut al DHA au creierul mai mic, acest acid gras monopolizând suprafața ocupată de acizii grași în proporție de 97%. Un alt acid gras important este EPA, responsabil cu irigarea sănătoasă a creierului, îmbunătățindu-i funcția.

Acizii grași Omega 3 se acumulează în creier încă din perioada fetală, fiind esențiali în dezvoltarea cerebrală a copiilor. Omega 3 ajută în afecțiuni degenerative, tulburări neurologice în care celulele nervoase sunt deteriorate sau mor.

Un nivel scăzut de Omega 3 duce la îmbătrânirea prematură a creierului, la o funcționare deficitară, este sporit riscul de a dezvolta boli neurologice, boli degenerative ale sistemului nervos central, ca Alzheimer, schizofrenie.

Acești acizi grași nu sunt produși de organism, ci trebuie asimilați din alimentație, fie prin suplimente, fie prin alimentele care le conțin.

sursa: doctorulzilei.ro

Comentarii: