NUTRITIE SANATATE

Ce să bei după ce mănânci pentru a nu mai fi balonat: Efectul este instantaneu

viataverdeviu.ro

Ce să bei după ce mănânci pentru a nu mai fi balonat: Efectul este instantaneu. În căutarea unor metode naturale de menținere a sănătății, ceaiurile din plante ocupă un loc special. Sunt ușor de preparat, au un gust plăcut și aduc o serie de beneficii organismului.

Printre numeroasele plante utilizate în medicina populară, există unele care se remarcă prin proprietățile lor calmante și tonifiante, în special în ceea ce privește confortul digestiv. O simplă ceașcă de infuzie aromată poate deveni un aliat valoros pentru stima de sine și echilibrul nostru în viața de zi cu zi.

Ceaiul de mentă, preparat în 5 minute, este perfect pentru ameliorarea durerilor abdominale, reducerea balonării și promovarea unei digestii regulate. Un reflex simplu care transformă sănătatea intestinului!

CITEȘTE ȘI: Cum să nu mai suferi de indigestie: Alimentele care hrănesc bacteriile benefice din intestinul tău

O plantă foarte interesantă pentru durerile de stomac

O infuzie după masă pentru a îmbunătăți digestia, da, dar nu orice infuzie. Se spune că infuzia de mentă este deosebit de eficientă în ameliorarea durerilor abdominale. De fapt, potrivit nutriționistei Audrey Genest, menta are mai multe proprietăți. Ajută la:

  • Reducerea durerilor abdominale;
  • Reducerea balonării;
  • Limitarea gazelor;
  • Îmbunătățirea consistenței scaunului la cei care tind să sufere de diaree;
  • Faciliteze urinarea mai regulată la persoanele predispuse la constipație.

„Folosim frunzele uscate sau uleiul esențial obținut din flori. Uleiul esențial a început să fie folosit foarte repede prin frecarea pe tâmple pentru ameliorarea durerilor de cap sau prin inhalare pentru răceli sau tuse. Astăzi, proprietățile sale antispastice (împotriva spasmelor) sunt căutate în principal în cazuri de greață, balonare sau inflamații intestinale”, adaugă Vidal.

Cum se prepară infuzia de mentă?

Prepararea ceaiului de mentă este foarte ușoară.

Pentru început, infuzați o lingură de frunze uscate în 250 ml de apă clocotită. Lăsați-l la infuzat timp de cel puțin 5 minute. Cel mai bine este să alegeți frunze de mentă ecologice. Odată ce ceaiul este infuzat, strecurați-l și turnați-l într-o ceașcă. Pentru o infuzie mai concentrată, puteți adăuga mai multe frunze: 50 g per litru de apă. Lăsați-l la infuzat mai mult timp, aproximativ 10-15 minute.

În cele din urmă, nu ezitați să îmbunătățiți băutura adăugând puțină miere, zahăr sau amestecând-o cu alte plante: salvie, ghimbir, rozmarin etc.

CITEȘTE ȘI: Efectele pe care conopida le are asupra digestiei, a inimii și chiar asupra sănătății mentale

Depinde de tine să creezi o băutură care ți se potrivește! Se recomandă consumarea acestei băuturi după mese, de 3 ori pe zi.

Cel mai important lucru de reținut

  • Consumul de infuzie de mentă după mese ar favoriza microbiota.
  • Consumul de infuzie de mentă după fiecare masă ajută la reducerea durerilor abdominale și a balonării.

Citeste mai mult
Comentarii: