Ce să faci dacă ai sărat prea mult varza murată. În încercarea de a prepara varză murată crocantă și delicioasă, care să nu se înmoaie și să rămână crocantă pentru mult timp, unele gospodine adaugă mai multă sare decât este necesar. Este bine cunoscut faptul că, dacă nu se adaugă suficientă sare, varza nu va fermenta bine, se va înmuia și se va strica repede. Dar sărarea excesivă a varzei o face, de asemenea, improprie pentru consum. De ce varza murată devine prea sărată și ce se poate face pentru a remedia situația.
Ce faci când sărezi excesiv varza murată?
Unul dintre principalele motive pentru sărarea excesivă a varzei murate este utilizarea unui tip de sare nepotrivit . Dacă rețeta prevede sare grosieră, folosește-o. Nu toate tipurile de sare au aceeași intensitate a gustului. De exemplu, sarea fină este mai sărată. Ce trebuie să faci dacă sărezi excesiv varza murată?
CITEȘTE ȘI: Cât de bună este varza murată pentru sănătate?
Diluați saramura cu apă
Această metodă funcționează bine pentru varza fermentată în recipiente mici. Odată ce varza și-a eliberat sucurile, gustați saramura. Dacă este prea sărată, scurgeți excesul și înlocuiți-l cu apă fiartă la temperatura camerei. Agitați bine borcanul sau oala pentru a distribui uniform saramura diluată.
O altă metodă de a salva varza sărată în exces este folosirea unui ou crud
Această metodă poate fi folosită când varza este complet fermentată, dar încă puțin sărată. Spargeți un ou de găină crud într-o pânză de brânză pliată în jumătate, păstrând gălbenușul intact. Înmuiați pânza de brânză și oul în varză timp de 15 minute. Oul crud va absorbi o parte din excesul de sare. Aveți grijă să nu lăsați oul să se scurgă din pânza de brânză.
Pentru a evita sărați excesiv varza, urmați cu strictețe rețeta de preparare. În acest fel, varza murată va avea cantitatea potrivită de sare și nu va trebui să aplicați metode pentru a reduce conținutul de sare din saramură. De obicei, se adaugă 20-25 g de sare la 1 kg de varză.
Chiar dacă nu puteți elimina excesul de sare din varza deja fermentată, nu vă grăbiți să o aruncați. Încercați să o fierbeți cu alte legume, fără a adăuga sare.
CITEȘTE ȘI: Cum te păzește varza murată de cancer: Efectele benefice asupra sănătății
Sarea iodată, himalayană și alte tipuri de sare pot provoca reacții chimice nedorite în timpul fermentării, ceea ce va face ca varza să devină maro. Folosiți sare de mare sau sare gemă grosieră și asigurați-vă că nu este iodată.
Uneori, varza fermentată poate avea un gust amar. Pentru a evita acest lucru, înțepați-o cu o frigăruie de lemn de 3-4 ori pe zi. Acest lucru este necesar pentru a elibera gazul format în timpul fermentării.
Comentarii:









