Torturile sunt cea mai mare provocare pentru mamele care doresc să ofere siguranța calității preparatului invitaților.
De fiecare dată când urmează un eveniment în familie, căutăm idei și soluții pentru un tort remarcabil, iar cel care trebuie să fie deosebit este blatul de tort.
Am pregătit o rețetă foarte gustoasă care va oferi o nouă viziune asupra torturilor.
CITEȘTE ȘI: Cel mai dorit blat de tort de anul acesta- Red velvet
Cea mai bună rețetă de blat de tort- pandișpanul cu mac
Ingrediente:
- 240 g albuș de ou
- 210 g zahăr
- 210 g făină
- 100 g gălbenuș
- 30 ml ulei
- 45 ml lapte
- 50 g mac
Cea mai bună rețetă de blat de tort- pandișpanul cu mac
Mod de preparare:
Se mixează albușurile.
În 3 etape se încorporează zahărul.
Se adaugă gălbenușurile și se omogenizează în mixer.
Se încorporează treptat făina cernută. Se combină manual cu telul.
Aluatul se combină cu amestecul din ulei și lapte.
Apoi se încorporează macul.
Se transferă în 2 inele de 16 cm tapetate cu hârtie de copt.
Se coace timp de 35 min la 155°C, apoi 5-7 min la 175-180°C.
CITEȘTE ȘI: Secretul unui blat de tort perfect, fără crăpături
Sirop:
- 70 ml frișcă 33-36%
- 20 ml lapte 2,5%
- 40 g zahăr
- 10 ml suc de lămâie
Se combină frișca, laptele și zahărul. Se aduc la punctul de fierbere.
Când siropul se răcește la 40°C se adaugă suc de lămâie.
Se utilizează rece.
Comentarii:









