NUTRITIE

Ceaiul care te ajută să ai o minte mai limpede și un metabolism mai rapid

Ceaiul care te ajută să ai o minte mai limpede și un metabolism mai rapid. Ești trist din cauza iernii reci și mohorâte? Încearcă să te înveselești cu o băutură originală și foarte sănătoasă. Acest ceai te va ajuta să gândiți mai bine și îți va stimula metabolismul.

Iarna este momentul perfect pentru băuturi calde. Dacă v-ați plictisit deja de opțiunile obișnuite, cum ar fi ceaiul negru sau verde, încercați masala chai.

Această băutură tradițională indiană vă va surprinde cu gustul său neobișnuit. De asemenea, este foarte utilă pentru sănătate.

CITEȘTE ȘI: Ceaiul pe care toată lumea ar trebui să îl bea iarna: Întărește sistemul imunitar și te energizează

Ceaiul care te ajută să ai o minte mai limpede și un metabolism mai rapid – Din ce este făcut ceaiul masala

Baza băuturii este ceaiul obișnuit. Dacă doriți să îl preparați acasă, utilizați un ceai negru bun vrac, fără aditivi, astfel încât să nu strice gustul celorlalte condimente și componente.

Un alt ingredient important este un fel de îndulcitor. Acesta poate fi zahăr simplu, miere sau un îndulcitor. Apropo, puteți folosi și lapte condensat, acesta va face gustul băuturii și mai cremos. De obicei, laptele integral ar trebui să fie adăugat la masala chai.

Care sunt beneficiile uimitoare ale consumului de ceai în fiecare zi

Cu toate acestea, principala componentă a băuturii sunt condimentele. Datorită condimentelor, ceaiul dobândește un gust și un miros atât de ușor de recunoscut. În mod obișnuit se folosesc scorțișoara, ghimbirul, cardamomul, cuișoarele, piperul negru, nucșoara. Dar puteți experimenta și adăuga combinații de alte condimente după gust.

Ceaiul care te ajută să ai o minte mai limpede și un metabolism mai rapid – Rețetă

Mai întâi pregătiți amestecul de ceai. Veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 3 linguri de ceai de frunze negre;
  • 0,5 litri de lapte;
  • zahăr după gust;
  • condimente – rădăcină de ghimbir, scorțișoară, cardamom, cuișoare, condimente.

Toate condimentele se pisează fin într-un mortar. Se încălzește laptele cu ceaiul și zahărul. Când amestecul dă în clocot, se adaugă condimentele și se fierbe timp de aproximativ 5 minute. Se ia recipientul de pe foc și se lasă băutura să se infuzeze puțin sub capac pentru o vreme. Apoi strecurați și serviți ceaiul.

Proprietăți utile

Ceaiul Masala combină proprietățile benefice ale ceaiului, laptelui și condimentelor. Prin urmare, acest ceai este un tonic excelent care va fi foarte util într-o dimineață rece de iarnă.

CITEȘTE ȘI: ”Aurul din bucătărie”: Ceaiul care vindecă răceala mai repede și îmbunătățește circulația sângelui

În al doilea rând, combinația de ingrediente activează simultan mai multe sisteme din corpul nostru. Ceaiul Masala ajută la îmbunătățirea digestiei și stimulează funcția cerebrală. De asemenea, este benefic pentru sistemul cardiovascular, mai ales dacă aveți probleme de circulație.

Băutura va fi pe placul celor care vor să slăbească: ajută la accelerarea metabolismului. Și, în cele din urmă, datorită condimentelor din compoziție, se încălzește perfect.

Apropo dacă doriți să diversificați gustul ceaiului preferat, încercați să adăugați la el fructe de cătină. Ceaiul de cătină de mare conține acid ascorbic, vitaminele B, E, K, PP, fier, mangan și acizi organici. Această băutură vă va ajuta să vă întăriți sistemul imunitar, potrivit actualno.com.

Comentarii: