LIFESTYLE

Cine bănuia câte se poate face cu un banal cărbune medicinal? Specialiştii îl recomandă chiar şi în tratamente de…înfrumuseţare!

blog.life-care.com

Cine ar fi spus că acest cărbune medicinal poate avea atâtea proprietăţi terapeutice? Nu e domeniu pe unde să nu poţi folosi un pic de cărbune, de la tratarea bolilor digestive şi până la albirea dinţilor. Nu ar trebui să-ţi lipsească din casă, având în vedere că este eficient nu doar împotriva problemelor intestinale sau a curelor de detoxifiere, ci şi în produsele cosmetice, scrie ziarul Click.

Dar hai să le luăm la bani mărunţi, să vedem cum şi de ce este cărbunele recomandat:

 

Detoxifică organismul

Adaugă o capsulă ori două în paharul cu apă ori în cel cu smoothie şi consumă băutura între mese. Principalele efecte pe care le vei observa vor fi la nivelul sistemului digestiv. Vei scăpa de balonare şi constipaţie încă din primele zile de tratament, iar vestea bună este că problemele nu vor apărea nici după încheierea acestuia. Cărbunele medicinal este o doctorie cu efecte recunoscute în lupta cu indigestia, dar şi pentru că tratează crizele de gastrită. Poate fi luat fie preventiv, fie în momentul în care starea de rău se instalează.

Citeşte şi: Planta din România care distruge în timp record celulele canceroase

 

Albeşte dantura

Pulberea de cărbune medicinal este un aliat de bază în tratamentele pentru albirea dinţilor şi îndepărtarea plăcii bacteriene. Amestecă pudra respectivă cu apă până obţii o pastă cu consistenţă cremoasă. Aplică pe periuţa de dinţi, apoi periază uşor. Lasă produsul să acţioneze timp de trei minute. Nu folosi zilnic, pentru că poate afecta smalţul, ci de 1-2 ori pe săptămână ori atunci când este necesar.

 

Înfrumuseţează pielea

Cărbunele medicinal poate fi introdus şi în tratamentele de înfrumuseţare, înlocuind cu succes produsele cu acţiune exfoliantă. Îl poţi folosi în măşti de îndepărtare a punctelor negre, de tratare a acneei şi de revitalizare a pielii deshidratate. Pentru o mască cu rol de purificare, amestecă o linguriţă de pudră de cărbune medicinal cu puţină apă călduţă, apoi adaugă o linguriţă de miere ori gel de aloe vera şi amestecă totul bine. Aplică un strat subţire pe faţă şi lasă masca să acţioneze timp de 5-10 minute.

Citeşte şi: Bolile care pot fi ‘citite’ în palmă: La ce trebuie să fii atent

 

Tratează iritaţiile şi rănile

Cărbunele medicinal poate fi folosit şi pentru tratarea anumitor iritaţii care apar la nivelul pielii, dar şi pentru vindecarea unor răni superficiale. De asemenea, îl poţi aplica şi pe zonele cu muşcături de insecte, fiindcă ameliorează mâncărimile şi grăbeşte vindecarea, conform www.alegesanatos.ro.

 

Păr sănătos

Dacă părul tău este mereu fără volum şi şi-a pierdut strălucirea, cu ajutorul cărbunelui medicinal îşi va recăpăta vitalitatea. Adaugă o linguriţă de pudră în cantitatea de şampon pe care o utilizezi la o spălare obişnuită, apoi clăteşte părul foarte bine.

sursa: click.ro

Comentarii: