NUTRITIE SANATATE

Combate inclusiv depresia – Ce se întâmplă în corp dacă mănânci regulat peşte

Foto: Pinterest.com

Bogat în iod, vitamina B12, acizi graşi Omega 3 şi alţi nutrienţi importanţi, peştele n-ar trebui să lipsească din dieta nimănui, întrucât este eficient pentru a ajuta funcţionarea optimă a sistemului nervs, asigură protecţie împotriva afecţiunilor cardiace şi împotriva formării trombilor ce pot determina cauza infarctului miocardic.

Ce se întâmplă în organismul tău atunci când consumi peşte, află mai jos:

CITEȘTE ȘI: Este cel mai sănătos peşte! De 1500 de ori mai eficient decât medicamentele în prevenirea infarctului

Ajută la menţinerea sistemului nervos

Peştele este o sursă excelentă de calciu, magneziu, sodiu, dar şi potasiu, astfel că ajută la menţinerea sănătăţii sistemului nervos şi, mai mult de atât, are puterea de a combate stresul, potrivit clickpentrufemei.ro.

Reduce depresia

Graţie proprietăţilor pe care le conţin, peştele este eficient pentru a reduce depresia şi anxietatea. Este recomandat să consumaţi somon la grătar, salată cu ton, dar şi păstrăv ori macrou la cuptor.

Reduce riscul de accident vascular cerebral

Conform nutriţioniştilor, se recomandă consumul a două porţii de peşte pe săptămână, acesta fiind benefic pentru a reduce riscul de apariţie a unui accident vascular cerebral, a bolii Alzheimer ori chiar a altor afecţiuni cronice.

CITEȘTE ȘI: Efectul extraordinar al uleiului de pește: Cum acționează asupra creierului

Consumul regulat de peşte poate reduce cu pana la 50% riscul de cancer, datorita acizilor graşi esenşiali Omega-​3. Printre tipurile de cancer care pot fi prevenite prin consumul regulat de peşte se află cancerul ovarian, cancerul mamar, cancerul de prostată, cancerul esofagian şi cancerul de colon ori oral.

Comentarii: