NUTRITIE SANATATE

Condimentaţi-vă viaţa cu ele şi vă protejaţi sănătatea! Iată condimentele care distrug celulele canceroase

Despre ele, experţii spun că sunt cei mai de temut inamici ai cancerului. Sunt condimente despre care ştiaţi şi poate chiar le-aţi folosit, dar cu siguranţă habar nu aveaţi că ele nu ar trebui să lipsească din meniul nostru, dacă nu zilnic, cel puțin de trei ori pe săptămână.

Sunt recomandate mai ales pentru cei care lucrăm în condiţii de stres, în oraşe în care abia mai putem respira din cauza poluării, care în goana spre job, consumăm hrană procesată sau fumăm.

Se spune că boala mileniului, cancerul, îşi face loc atunci când sistemul imunitar dă rateuri. Aceste condimente vin în sprijinul organismului slăbit și duc o luptă aprigă cu celulele canceroase, zic cercetătorii. Iată ce alimente se fac scut în faţa celulelor canceroase:

Citeşte şi: Ce trebuie să faci pentru a avea un creier mai eficient. Cele două activități recomandate de specialiști

Cei trei „muschetari”

Turmericul este un condiment miraculos, dar adevărata forță stă în substanța activă extrasă din turmeric, și anume curcumin. Curcuminul extras din turmeric este de peste 30 de ori mai benefic decat condimentul in sine, scrie site-ul doctorulzilei.ro.

Denumit și șofran indian, turmericul încetinește răspândirea celulelor canceroase, ajutând la încetinirea bolii și la prevenirea unor forme de cancer. Sunt studii care arată că turmericul previne extinderea cancerului de sân la plămâni. Totodată, favorizând digestia, este benefic și în tratarea cancerului de colon sau de pancreas, spun specialiştii pentru portalul respectiv.

Muştarul are beneficii “ascunse”, chiar dacă de multe ori e văzut doar ca un condiment fără cine ştie ce valoare. Seminţele de muştar conţin fitonutrienţi care împiedică dezvoltarea celulelor canceroase şi previn apariţia cancerului gastrointestinal. În unele studii, se arată că substanţele din muştarul galben pot preveni chiar şi maladia Alzheimer.

Cuișoarele întârzie îmbătrânirea. Antioxidanţii din cuişoare neutralizează radicalii liberi, încetinesc procesul de îmbătrânire şi previn cancerul.Cuişoarele conţin 15%-20% ulei esenţial, dar şi flavonoide, taninuri, steroli şi glicozide sterolice, ulei gras (10%) şi acizi polifenolcarboxilici (acid galic, acid protocatehic).

 

 

Comentarii: