NUTRITIE

Cum folosim inteligent ouăle vopsite rămase de la Paști

Foto: Pinterest.com

La fiecare sărbătoare de Paște, entuziasmul ne împinge să vopsim mai multe ouă decât am avea nevoie.

Singura problemă este mulțimea preparatelor cu care rămânem după ce trec sărbătorile, când orice gospodină dorește să scape de haosul din frigider.

Abia atunci remarcăm câtă risipă facem și cât de multă mâncare ajungem să aruncăm.

CITEȘTE ȘI: Câte minute trebuie fierte ouăle?

Cum folosim inteligent ouăle vopsite rămase de la Paști

Pe lângă clasica rețetă de ouă umplute, mi-am amintit de ouăle franțuzești pe care am învățat să le prepar din dorința de a nu arunca mâncarea.

Ouăle franțuzești se fac foarte ușor și nu necesită multe ingrediente, de aceea consider că este o variantă simplă și fresh de gustare sau de aperitiv pus pe platou.

Ingrediente:

  • 10 ouă fierte
  • 500 ml ulei
  • 2 linguri muștar
  • 3 castraveți murați
  • 100 g smântână
  • sare și piper după gust

Cum folosim inteligent ouăle vopsite rămase de la Paști

Mod de preparare:

9 ouă fierte se taie pe lungime în jumătăți.

Bărcuțele obținute se așază cu interiorul oului în sus pe un platou întins ți puțin adânc.

Dintr-un gălbenuș fiert, unul crud și ulei se face maioneza.

Castraveții se taie cubulețe mici și se toarnă peste maioneză împreună cu muștarul și smântâna.

Se potrivește de sare și piper. După dorință, se mai poate adăuga cașcaval ras, dar nu este obligatoriu.

CITEȘTE ȘI: Dieta IDEALĂ după Paște. Slăbești mâncând OUĂ FIERTE

Pe ouă se presară puțină sare și puțin piper, după care se toarnă sosul obținut din ingredientele de mai sus.

Se poate orna cu verdeață, după gust.

Comentarii: