NUTRITIE

Cum poți avea un piure divin de delicios: Cele două ingrediente pe care trebuie să le pui

onionringsandthings.com

Cum poți avea un piure divin de delicios: Cele două ingrediente pe care trebuie să le pui. Mulți bucătari amatori se plâng că piureul lor de cartofi este lipicios, lichid sau cu cocoloașe. Potrivit bloggerului culinar Meals with Max, obținerea unui rezultat perfect este ușoară — trebuie doar să urmați câteva reguli și să adăugați două ingrediente potrivite. Rezultatul este un piure de cartofi divin de delicios.

Secretul unui piure de cartofi pufos și divin de delicios

Mai întâi, tăiați cartofii în bucăți egale, astfel încât să se gătească uniform. Apoi, puneți-i într-o cratiță, acoperiți-i cu apă rece, adăugați puțină sare și gătiți-i aproximativ 20 de minute, până se înmoaie. Apa fierbinte sau clocotită nu este potrivită, deoarece va găti exteriorul mai repede decât interiorul. După fierbere, scurgeți apa și lăsați cartofii să se usuce câteva minute.

La prepararea piureului, bloggerul recomandă utilizarea unui zdrobitor de cartofi, care ajută amestecul să devină neted și aerisit.

CITEȘTE ȘI: Ce cartofi să consumi dacă suferi de diabet: Nu duc la creșterea glicemiei

Ce să adăugați în piure pentru a-i da aromă – sfaturi

Două ingrediente simple transformă piureul de cartofi obișnuit într-un piure de cartofi de calitate restaurant – unt topit și lapte proaspăt cald.

  • Unt topit – adăugați-l mai întâi. Acesta adaugă moliciune și aromă bogată, creând o textură catifelată.
  • Laptele cald face consistența fină și previne formarea unei mase lipicioase. După ce adăugați laptele și untul, amestecați bine, condimentați cu sare și piper și savurați piureul perfect cremos.

Dacă utilizați lapte rece, piureul va deveni lipicios și gri. Este important să respectați strict această ordine, deoarece untul adaugă aromă, în timp ce laptele ajustează consistența. Când preparați piureuri vegane, utilizați lapte de migdale sau de soia.

Cum să preparați un piure de cartofi delicios: mai multe trucuri

Nu amestecați prea mult, deoarece acest lucru poate face ca piureul să se îngroașe. Folosiți o presă sau o sită în loc de blender. Astfel, piureul va rămâne aerisit. Pentru a intensifica aroma, puteți adăuga puțină nucșoară sau praf de usturoi.

CITEȘTE ȘI: Ce să pui în cutia în care ții cartofii pentru a-i împiedica să putrezească, să se ofilească și să își păstreze aroma

Este importantă și sărarea corectă. Sarează apa în prealabil, astfel încât cartofii să poată absorbi sarea treptat și uniform. Pune cartofii în apă clocotită și fierbe-i aproximativ 20 de minute. Dacă începi să-i fierbi în apă rece, stratul superior se poate fierbe prea mult, lăsând mijlocul cartofilor crud. De asemenea, o parte din amidon poate migra în apă, ceea ce va face piureul de cartofi apos și fără gust.

Comentarii: