LIFESTYLE

Cum reușesc Irina Loghin și Sofia Vicoveanca să nu aibă riduri la peste 80 de ani: Ingredientul din bucătărie pe care acestea îl folosesc

Cum reușesc Irina Loghin și Sofia Vicoveanca să nu aibă riduri la peste 80 de ani: Ingredientul din bucătărie pe care acestea îl folosesc. Celebrele interprete de muzică populară Irina Loghin și Sofia Vicoveanca au dezvăluit rețeta pe care o folosesc pentru a-și păstra tenul de invidiat, lipsit de riduri.

Cum reușesc Irina Loghin și Sofia Vicoveanca să nu aibă riduri la peste 80 de ani: Ingredientul din bucătărie pe care acestea îl folosesc

Irina Loghin, în vârstă de 86 de ani, a dezvăluit că folosește uleiul de măsline, pentru un ten luminos și pentru atenuarea ridurilor.

„Am din Grecia ulei de măsline extravirgin și mie mi se pare foarte sănătos pentru organism, atât pentru uz intern, cât și extern. Îl recomand femeilor. O linguriță pe zi face minuni în corpul nostru, iar pentru ten eu îl amestec cu un lapte demachiant pentru zona frunții, gâtului și obrajilor”, a menționat ea, într-un interviu pentru Click!

CITEȘTE ȘI: Decizia care pare că duce la o distanțare și mai mare între Prințul William și Prințul Harry: Persoana controversată pe care Prințul William a numit-o într-o poziție cheie

La rândul ei, Sofia Vicoveanca, în vârstă de 83 de ani, folosește și ea uleiul de măsline, numai că adaugă și niște „busuioc de la Bobotează, primit de la preot”.

„De câțiva ani, mă dau pe față cu ulei de măsline de la producător, nu din comerț. Aduc românii noștri plecați în lume, de te miri unde. Eu pun în uleiul de măsline extravirgin busuioc de la Bobotează, primit de la preot. Nu pun crenguța cu totul, ci doar bobițele uscate și eventual și frunzele”, menționa ea, conform libertatea.ro

Uleiul de măsline este folosit pentru hidratarea tenului. Sofia Vicoveanca folosește însă și mierea lichidă. Pune pe ten un strat subțire, timp de 30 de minute, după care își spală fața cu apă.

Nutriționista Codruța Pantelimon spune despre uleiul de măsline că are numeroase beneficii.

„Primăvara a venit cu minunate daruri ale naturii tămăduitoare. Plantele pe care ni le oferă natura primăvara, în diverse amestecuri, ne pot servi tot timpul anului, în diferite situații. Cel mai des întâlnit este uleiul de măsline, pe care l-am folosit zilele trecute (primindu-l cu bucurie din Siria, unul din cel mai bun, datorită acidității scăzute), în prepararea unguentului cu păpădie și gălbenele.

CITEȘTE ȘI: Alina Sorescu este îngrijorată de starea emoțională a fetelor sale, după ce acestea au făcut Paștele cu tatăl lor: Ce o nemulțumește pe artistă

Considerat și folosit încă din antichitate, lichidul de aur (auriu), cum i se mai spune uleiului de măsline, are o valoare nutritivă incontestabilă, fiind bogat în vitamina E, grăsimi sănătoase (acizi grași mononesaturati), antioxidanți”, a explicat aceasta.

Comentarii: