REVIEW

Cumpărături în vremea coronavirusului: Cel mai periculos loc din supermarket

channelsight.com

Vizita la supermarket s-a transformat dintr-o rutina banala intr-un eveniment saptamanal sau chiar mai rar, in contextul pandemiei cauzate de noul Coronavirus. Cand intri in magazine, esti ceva mai suspicios si, cu siguranta, mult mai atent la igiena personala.

Cel mai riscant loc

Conform expertilor in sanatate publica, cel mai riscant spatiu din orice magazin este casa de marcat. „Este locul prin care trece fiecare client si in care se stationeaza destul de mult, cat timp produsele circula pe banda”, explica epidemiologul Brandon Brown, potrivit andreearaicu.ro.

Pentru ca este un loc intens circulat, iar sute de clienti petrec cel putin 5-10 minute acolo, zona caselor de marcat poate reprezenta un risc real de contractare a virusului.

CITEȘTE ȘI: Citeşte înainte de a merge la cumpărături! Cum te asiguri că alegi fructele de calitate

Top 3 sfaturi utile pentru vizita la supermarket: Cum diminuezi riscurile?

1. Atinge cat mai putine lucruri

Regula nr. 1 de care ar fi bine sa tii cont in perioada urmatoare spune sa atingi cat mai putine obiecte. Cu alte cuvinte, incearca sa limitezi contactul cu rafturile, frigiderele, cantarele pentru fructe si legume, precum si cu alte persoane.

Chiar daca vrei sa atingi un produs pentru a vedea eticheta sau pentru a citi ingredientele, incearca sa eviti acest lucru. Informeaza-te cu privire la produse inainte sa mergi la cumparaturi, folosind informatiile disponibile online.

De asemenea, cand ajungi la casa de marcat, fii extrem de atent. Pune produsele pe banda fara sa atingi banda, balustradele sau alte obiecte din jur (cosurile sau carucioarele altor clienti, panoul dintre tine si casier, POS-urile).

2. Indiferent cat de tare te grabesti, pastreaza mereu distanta

Stii exact ce produs vrei sa iei de pe raft si stii exact unde acesta este pozitionat. Ajungi in raionul respectiv, te indrepti spre zona de interes, dar cineva este deja acolo, cautand un produs.

Chiar daca te grabesti si de-abia astepti sa iesi din magazin, ai rabdare si nu te inghesui cu alte persoane. Pastreaza distanta de un metru si, daca este nevoie, asteapta ca alti clienti sa se indeparteze.

La casa de marcat functioneaza aceleasi reguli. Pastreaza distanta cat timp astepti la coada. Pana la urma, chiar daca te apropii mai mult de cel din fata, nu vei ajunge mai repede!

CITEȘTE ȘI: TOP 9 reguli: Cum să faci cumpărături eficiente în perioada reducerilor

3. Nu cumpara produsele asezate la casa de marcat

De multe ori, cat iti astepti randul la casa, iti atrag privirea anumite produse de pe rafturile din apropiere. Stii exact despre ce vorbim: mici gustari, o sticla cu apa sau suc, o guma de mestecat sau poate un pachet de servetele.

Chiar daca ai uitat sa cumperi ceva, evita sa iei produsele dispuse in aceasta zona. Daca, totusi, o faci, dezinfecteaza ambalajele cand iesi din supermarket.

Nu in ultimul rand, odata ce ai trecut de zona caselor, opreste-te pentru cateva secunde si dezinfecteaza-ti cu atentie mainile.

Comentarii: