NUTRITIE SANATATE

De câte bucăți de miez de nucă pe zi ai nevoie pentru a scădea colesterolul

Foto: Pinterest.com

De câte bucăți de miez de nucă pe zi ai nevoie pentru a scădea colesterolul. Nucile sunt unul dintre cele mai eficiente mijloace de prevenire a bolilor cardiovasculare. Acestea trebuie să fie prezente în dieta zilnică.

Nucile sunt bogate în proteine și fibre, precum și în grăsimi mononesaturate și polinesaturate, acizi grași omega 3. În plus, ele sunt o sursă de mangan, cupru, fosfor, vitamina B6 și fier, acesta fiind un alt motiv pentru care sunt bune pentru sănătate.

Și, deși această nucă este considerată bogată în calorii, conține o cantitate mare de nutrienți, datorită cărora poți rămâne sătulă mai mult timp.

CITEȘTE ȘI: Nucile fac minuni pentru sănătate – Pot deveni însă nocive dacă sunt consumate incorect

Conținutul de acizi grași omega-3, grăsimi polinesaturate și acizi linolenici din nuci favorizează producția de bacterii benefice în intestin. Acestea, la rândul lor, ajută la reducerea inflamației și a nivelului de colesterol din organism. Toate acestea au un efect pozitiv asupra stării inimii.

Este deosebit de important ca nucile să fie consumate de locuitorii din mediul urban, deoarece, în comparație cu populația rurală, aceștia sunt mai predispuși la boli de inimă.

De câte bucăți de miez de nucă pe zi ai nevoie pentru a scădea colesterolul

Oamenii de știință au realizat un studiu și au ajuns la concluzia că nivelul colesterolului rău din sânge va scădea semnificativ dacă veți mânca câteva nuci în fiecare zi, aproximativ 5-6 bucăți sunt suficiente.

În același timp, pentru toți participanții la experiment, includerea acestui produs în dietă nu a dus la creșterea greutății corporale.

Îmbunătățirea activității sistemului cardiovascular nu este singurul beneficiu al nucilor. Prezența acizilor omega-3 și omega-6 în compoziția lor îmbunătățește memoria și funcțiile cognitive.

Printre altele, acidul omega-3 protejează eficient împotriva depresiei.

CITEȘTE ȘI: Cercetătorii de la Harvard recomandă: Cum să slăbești cu ajutorul nucilor

Cel mai simplu și mai eficient remediu cu nuci pentru imunitatea de fier și purificarea organismului Nucile conțin biotină și vitamina B7, ceea ce va ajuta să vă faceți părul și unghiile mai sănătoase.

În plus, dintre toate tipurile de nuci, acestea conțin cea mai mare cantitate de antioxidanți.

Datorită acestui fapt, consumul lor regulat are capacitatea de a proteja împotriva cancerului de prostată și de sân, potrivit The Health Site.

Comentarii: