RELATII

De ce ar fi mai indicat să consumi usturoi la prima întânire: Studiul de care trebuie să ții cont

Foto: Pinterest.co.uk

De ce ar fi mai indicat să consumi usturoi la prima întânire: Studiul de care trebuie să ții cont. La o primă vedere, aceste sfaturi par să abordeze probleme distincte. A sosi cu puțin timp în avans demonstrează că îți respecți timpul, igiena personală asigură că emanăm un miros plăcut, iar evitarea usturoiului împiedică apariția respirației neplăcute.

Cu toate acestea, cercetări recente indică faptul că sfaturile doi și trei ar putea fi mai strâns legate decât s-a crezut inițial și că modul în care se conectează ar putea schimba perspectiva asupra sfatului trei.

În 2016, jurnalul „Appetite” a publicat un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Charles din Republica Cehă, abordând o lacună în cercetarea interacțiunii dintre usturoi și mirosul corpului.

CITEȘTE ȘI: Începe anul cu dreptul: Cum să îți găsești sufletul pereche

Cercetătorii au împărțit 42 de bărbați în două grupuri, unul consumând zilnic cantități semnificative de usturoi, iar celălalt consumând brânză simplă. După o săptămână, grupurile au schimbat regimul alimentar, iar toți participanții au purtat perne absorbante de miros pentru a colecta probe, potrivit Health Digest.

De ce ar fi mai indicat să consumi usturoi la prima întânire: Mirosul pe care îl distruge usturoiul

Rezultatele au fost surprinzătoare. Când 82 de femei au fost întrebate să evalueze mirosurile, în majoritatea cazurilor au preferat mirosul bărbaților care consumaseră mai mult usturoi. Cercetătorii au speculat că proprietățile antimicrobiene ale usturoiului ar putea distruge bacteriile cauzatoare de miros în transpirație.

Astfel, dacă intenționați să îmbunătățiți mirosul corpului, adăugarea mai multui usturoi în dietă ar putea fi o soluție benefică. Aceasta sugerează că consumul de usturoi în timpul unei întâlniri ar putea să nu fie o idee atât de rea pe cât s-ar crede inițial.

CITEȘTE ȘI: Când complimentele nu sunt ceea ce par: Cum să îți dai seama că oamenii te invidiază

Ce să consumi pentru a ameliora respirația

Cu toate acestea, este important să gestionați încă mirosul de usturoi din respirație. Consumul de mere crude, salata proaspătă sau mestecarea de mentă în loc să folosiți doar apa de gură sunt cele mai naturale și eficiente soluții pentru a ameliora mirosul de usturoi.

Acest lucru se datorează conținutului lor ridicat de compuși fenolici și polifenol oxidază, care contribuie la neutralizarea compușilor care cauzează respirația urât mirositoare de usturoi.

Comentarii: