NUTRITIE

DE CE este recomandat să mănânci alimente bogate în ZINC

Foto: Pinterest.com

Zincul este un mineral esenţial, care asigură dezvoltarea armonioasă a ţesuturilor, dar contribuie totodată la menţinerea în formă a sistemului imunitar, bariera de protecţie naturală a organismului, care ne protejează de acţiunea negativă a radicalilor liberi.

Noi studii arată însă că zincul are un impact semnificativ şi asupra procesului de îmbătrânire, ajutând corpul să se vindece mai rapid.

De asemenea, zincul reduce inflamaţia şi împiedică stresul oxidativ, doi factori principali care stau la baza îmbătrânirii celulare.

ADN-ul uman se deteriorează pe măsură ce înaintăm în vârstă, însă putem „repara” acest lucru aducând organismului nostru un aport mai mare de zinc, mineral care conduce la regenerarea celulară.

Apa cu lămâie îţi poate provoca probleme: Iată reacţiile adverse

Mereu pe fugă? Ce să mănânci la PRÂNZ ca să SLĂBEȘTI

Cum îţi poţi schimba viaţa cu ajutorul călătoriilor: Cinci beneficii neştiute

Institutul Naţional de Sănătate din America recomandă o doză zilnică de zinc de 8 miligrame în cazul femeilor şi 11 miligrame în cazul bărbaţilor, însă aceasta diferă destul de mult şi în funcţie de vârstă.

Foto: Pinterest.com

Rezultatele unui studiu publicat recent în jurnalul American Clinical Nutrition arată că o suplimentare a aportului de zinc cu aproape 4 miligrame pe zi ar avea un impact pozitiv asupra ADN-ului, precum şi asupra capacităţii organismului de a se lupta cu infecţii de diverse tipuri, scrie medicalnewstoday.com.

Cercetătorii au analizat nivelurile de zinc a 18 bărbaţi incluşi în studiu, eventualele inflamaţii apărute pe parcursul experimentului (care a durat 6 săptămâni şi care a constat în suplimentarea aportului de zinc cu până la 10 miligrame) şi modificările survenite asupra ADN-ului. Astfel, ei au ajuns la concluzia că suplimentele cu zinc luate regulat pot avea un impact semnificativ la nivel celular.

Trucuri erotice INSPIRATE din filmele pentru adulți

NU poți dormi pe caniculă? Iată câteva TRUCURI pentru a te putea odihni

Cum să îți menții MENȚII manichiura o durată mai lungă

Pentru că eşantionul a fost destul de redus, sunt necesare cercetări suplimentare de mare amploare care să valideze aceste rezultate şi să stabilească astfel noi reglementări în ceea ce priveşte doza zilnică recomandată de zinc.

Până atunci, încearcă să consumi cât mai multe alimente bogate în zinc: peşte, carne de pasăre bio, lapte şi produse lactate. Stridiile, ficatul, brânza, cerealele, fasolea uscată, produsele de soia şi nucile sunt alte surse alimentare bogate în zinc.

Foto: Pinterest.com

DistribuieShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest

11 Comentarii

Apasa aici pentru a posta un comentariu

 • Citindu-mi analizele, doctorul a constatat o lipsa de zinc si mi-a prescris ZINKIT® 10 (cate doua comprimate efervescente pe zi ) si dupa aproximativ 4 saptamani, scăderea apetitului, s-a ameliorat mult, acum mananc mult mai bine.

 • Chiar nu e de gluma cu lipsa Zincului, sunt incredibile reactiile pe care mi le dadea deficienta de zinc din corp: deficitul de atenţie, infecţiile cu virusul herpes, diaree. Doctorul mi-a prescris ZINKIT® 10, ( cate doua comprimate efervescente pe zi ) si dupa 3-4 saptamani eram din nou in forma.

 • Buna! Si eu am patit exact la fel (oboseala, depresie ) si m-am prezentat la medic si mi-a spus ca e lipsa de zinc. Eu am tinut o cura cu ZINKIT® 10 vreo 2 luni si mi-am revenit. Este ieftin , nu ca produsele-reclama .

 • Deficienta de zinc la barbati este cauza maririi prostatei, facand acest organ vulnerabil la cancer.Barbatii care au probleme cu prostata trebuie sa se orienteze in a consuma zinc regulat, deoarece studiile au aratat o reducere a cresterii tumorale la nivelul prostatei, dupa normalizarea nivelului de zinc din organism. Eu am reusit asta cu ZINKIT® 10 ( cate doua comprimate efervescente pe zi ).

 • O deficienta foarte mica de zinc este un dezastru. Mi-am imbunatatit aspectul fizic si sanatatea luand suplimente de zinc. Cate o cura de 3 luni cu ZINKIT 10 (cate 2 comprimate efervescente/zi ) este binecuvantata.

 • Niveluri bune de zinc sunt necesare pentru o performanta fizica buna, nivele ridicate de energie si un aspect fizic placut. Zincul ajuta la sinteza proteinelor si este necesar pentru functionarea celulelor rosii si albe. Este foarte concentrat in oase, pancreas, rinichi, ficat si retina. Eu am ales ZINKIT 10 (cate 2 comprimate efervescente/zi ) si fac cate o cura de 3 luni.

 • Deficienta de zinc este asociata cu pierderea apetitului, anormalitati ale sistemului imunologic, vindecarea lenta a ranilor, retard la copii, defecte la nastere si probleme la nou-nascuti.

 • Carenta de zinc este intalnita si in cazul unor afectiuni precum alcoolismul, degenerescenta maculara, diabet,tumori maligne si boli ale ficatului si rinichilor.

 • Eficienta zincului se extinde si in tratarea dermatitei si a acneei. Cresterea normala a unghiilor cat si a parului intra tot sub incidenta acestui mineral. Aportul zilnic de zinc recomandat adultilor este de 15 mg.

 • Deficiența de Zinc poate fi fatală. Prea puțini știu cât de necesar este zincul.
  Carența de zinc contribuie la deteriorarea ADN-ului fiindcă afectează sănătatea celulară și slăbește sistemul imunitar.