NUTRITIE SANATATE

De ce să mesteci ghimbir crud dimineața pe stomacul gol: Efectul pe care îl are asupra sistemului imunitar și al glicemiei

Foto: Pinterest.co

De ce să mesteci ghimbir crud dimineața pe stomacul gol: Efectul pe care îl are asupra sistemului imunitar și al glicemiei. Sunt 5 beneficii puternice ale mestecării ghimbirului crud pe stomacul gol în fiecare dimineață, de la stimularea digestiei și a imunității la reducerea inflamațiilor și la pierderea în greutate, pentru un început de zi mai sănătos și plin de energie, potrivit TheHealthSite.

În Ayurveda, ghimbirul este mai mult decât un condiment de bucătărie, deoarece este denumit în mod obișnuit medicamentul universal. Atunci când este consumat crud dimineața, pe stomacul gol, acționează ca un puternic tonic natural pentru organism.

Bogat în antioxidanți, proprietăți antiinflamatoare și nutrienți esențiali, mestecarea zilnică a ghimbirului crud vă poate face să vă simțiți sănătoși pe tot parcursul zilei. Iată cinci motive pentru care acest obicei simplu merită adăugat în rutina ta.

Stimulează digestia și metabolismul

Mestecatul ghimbirului crud înainte de micul dejun declanșează enzimele digestive și producția de salivă, astfel încât stomacul tău să fie gata de lucru. Are capacitatea de a ameliora balonarea și de a opri gazele și îmbunătățește nivelurile de absorbție. Gingerolul, compusul activ, ajută, de asemenea, la creșterea metabolismului, ceea ce poate ajuta și la gestionarea greutății.

CITEȘTE ȘI: Ce schimbări au loc în organism dacă mănânci zilnic ghimbir

Întărește imunitatea

Să vă începeți ziua consumând ghimbir crud vă face să vă simțiți revigorați și acționează ca un deschizător de ochi pentru sistemul dumneavoastră imunitar. Antimicrobienii din ghimbir pot contribui la depășirea infecțiilor de către organism, în timp ce antioxidanții vor scăpa organismul de radicalii liberi. Posibilitatea de a avea mai puține răceli, dureri de gât și alergii sezoniere poate fi diminuată prin consumul regulat.

Echilibrează nivelul zahărului din sânge

Cercetătorii spun că ghimbirul poate ajuta la sensibilitatea la insulină și la menținerea stabilă a nivelului de zahăr din sânge. Luându-l la prima oră a dimineții, ingredientele sale acționează toată ziua pentru a vă menține nivelul de energie stabil și pentru a opri vârfurile de zahăr. Acest lucru este deosebit de bun pentru persoanele cu prediabet sau diabet de tip 2.

Ușurează inflamația și durerile articulare

Mestecatul ghimbirului crud vă poate ajuta dacă aveți dureri sau rigiditate artritică. Compușii săi antiinflamatori naturali, în special gingerolii și shogaolii, ajută la reducerea umflăturilor și facilitează mișcarea. De asemenea, poate reduce în timp riscul de boli inflamatorii pe termen lung.

CITEȘTE ȘI: Suc de sfeclă roșie cu ghimbir și lămâie: Băutura de care ficatul tău are mare nevoie – Cum îl curăță de grăsimi

Susține sănătatea inimii

Consumul de ghimbir crud poate ajuta la menținerea sănătății inimii prin scăderea colesterolului, oprirea formării cheagurilor de sânge și îmbunătățirea circulației. Ajută inima să rămână sănătoasă prin reducerea stresului oxidativ și prin încurajarea sănătății vaselor de sânge.

Comentarii: