LIFESTYLE

Decizie radicală a unui mare campion! Leonard Doroftei a plecat în Canada și nu mai vrea să privească înapoi, motivul dezamăgirii imense

sursa: Fanatik

De centura cu diamante câștigată de Leonard Doroftei prin pumni și mii lovituri încasate în cap sau în ficat s-au agățat la poză mulți demnitari, politicieni sau afaceriști. L-au lăudat și i-au întins covorul roșu la picioare, ba chiar au denumit și o stradă cu numele lui, în cinstea performanțelor care au făcut să se vorbească despre România cu respect.

Când însă capitalul de imagine a dispărut, treptat-treptat, campionul mondial de box profesionist s-a trezit singur în viață precum în ring. Nu tu susținere, nu tu recunoaștere, toate au dispărut ca prin farmec, dar Doroftei, încăpățânat și jovial cum îl știm cu toții, ”a încasat” una după alta, lovitură cu lovitură și a ripostat și el cum a putut.

Pe rând, a renunțat și la șefia federației de box, acolo unde venise să muncească din dragoste de box, spunea mereu simpaticul fost pugilist. Și a renunțat acum și la afacerea pe care și-o făcuse din muncă cinstită la Ploiești, acolo unde a vrut, povestea el, să îmbătrânească împreună cu Monica și eventual să se transforme cândva în cel mai funny bunic.

Doar că nu s-a putut. După ce a tras de timp cât a putut și a tot așteptat să iasă soarele pe strada lui, Doroftei s-a hotărât. Și-a luat nevasta, cei doi băieți și au plecat cu toții în Canada. Cu bilet doar dus, nu și întors!

Citește și: ORAȘUL din România, inclus în lista cu cele 33 de destinații europene IEFTINE pentru turişti / El Pais

Ajunsese ospătar în pub-ul lui

Și culmea, lui Doroftei chiar i-a făcut plăcere să muncească și el cot la cot cu angajații lui. Zâmbea, servea la mese, le spunea povești clienților și toată lumea era mulțumită. Intrai în barul lui ca-ntr-un muzeu, puteai admira mănușile cu care a învins în ring, șortul, dar și o grămadă de trofee, de la medaliile obținute la mondialele de amatori, până la disctințiile primite ca și campion la profesioniști.

A venit apoi furtuna. Și deși a ajuns în instanță cu Primăria, ba a și câștigat, nimic nu a mai fost ca înainte. Obligat să părăsească clădirea unde își făcuse pub-ul, Doroftei s-a mutat cu afacerea la stadionul Ilie Oană. Doar că a mers din prost în mai prost până când nu a mai rezistat presiunii.

Spun apropiații campionului că Doroftei ar fi vrut să rămână, chiar și așa, doar că de o vreme nu mai avea nicio motivație. De aceea, a plecat și e convins că nu se va mai întoarce din Canada. Și el, și copiii și soția lui, au cu toții cetățenie canadiană și își vor construi o viață acolo pentru că, spune Leonard, ”România nu i-a dat nicio șansă”!

Comentarii: